Kuraklığa rağmen arıcılık alanında iyi verim alan illerden biri de Adıyaman oldu. Adıyaman geven balında yüksek rekolte beklentisi sürüyor...

Adıyaman'ın Sincik ilçesinin en önemli gelir kaynağı arıcılık. İlçede üretilen tescilli geven balı enfes tadı ile tüketici ile buluşacak. Bu sezon kuraklığa rağmen üründen yüksek verim alındı, üreticinin yüzü güldü.

Tarımsal alanda yaşanan kuraklık, bal verimini olumsuz etkilemedi, tam tersine bal üretiminde artışlar bile bekleniyor. Geçtiğimiz sene Adıyaman'da 63 bin 450 kovandan 631 ton bal toplandı. Geçen yıla göre 2021 yılında geven balında rekoltede artış bekleniyor. Beklenen artış oranı ise yüzde 15.

Bu yıl Arıkonak köyünde bal hasadına başladıklarını dile getiren Sincik Tarım ve Orman Müdürü Özgür Akar şunları söyledi:

"Vatandaşlar ilçemizde balcılıkla geçiniyor. Hayvancılık da yapılıyor. 35 bin arılı kovan varlığımız bulunmaktadır. Arıcılık faaliyetlerine çeşitli projelerimizle devam ediyoruz."

İlçede bitki florası bakımdan geven çiçeği oldukça yoğun. 2016 yılında geven balı için 'Sincik Geven Balı' adıyla marka tescil belgesi alındı.