Bazen ne yaparsanız yapın, olmazsa olmaz.  Işte Trabzonspor' un Malatyaspor karşısındaki ilk yarının özeti buydu.

Ilk 40 dakika müthiş atak yapan , pozisyona giren , pas isabet oranı yüksek olan bir oyun izledik, ancak ne yazık ki skora yansımadı, Rodellage nın Sosa nın Novak' ın kaçırdığı pozisyonlar değerlendirilmesi gereken golle sonuçlanması gereken pozisyonlardı.  Atamayana atarlar misali  Onazi ve Hosseini nin yaptığı iki kritik hata Iki gole neden oldu. 

Ikinci yarı Trabzonspor dan ilk yarıdan eser yoktu , o eser Malatyaspora aitti, oyunu yöneten topu çeviren Malatya, Toure nin savunma hatasından üç, Olcay' ın barajdaki hatasından dört Onur' un yer tutma hatasından beşinci gölü bularak tarihi bir fark elde etti. Futbol hatalar oyunudur ancak bu kadar hata büyük bir kulübün oyun anlayışında kabul görmez. Bu mağlubiyetin çok sonuçları olacaktır.  

Onazi, Toure ve Hosseini zamanlama ve yer tutmada çok hata yaptı .

Burak Yılmaz'ın yokluğunda Rodellage çok fırsat kaçırdı, 

Ancak;

Ünal Karaman'ı teknik ve takdik olarak eleştirsek de özellikle Burak olayında aldığı kararı doğru buluyorum. Takıma hocasına ve arkadaşlarına saygısı olmayan bir oyuncunun sahada takımına vereceği bir şey olamaz. 

Artık Trabzonspor sahada ne yaptığını ne oynadığı bilen değil, rakip takımın ne oynadığını izleyen bir takım haline geldiğini görüyoruz. Teknik heyet buna bir çözüm yada çare de bulamıyor.  Önümüzdeki haftalar Trabzonspor acısından çok sıkıntılı olacak.