Çok eskiye gitmeye gerek yok… Bazı gerçekleri görmek için.

O seneleri canlı olarak görüp yaşayan biri olarak, 2010-2011 sezonu başlangıcındaki yönetimi şimdi gözümde canlandırıyorum.

Trabzonspor’a ne verebiliriz diye çırpınan ve çalınan yönetim gayet başarılı şekilde Sadri Şener başkanlığında yola devam ederken, bir anda kongrede yönetim değişikliği kararı alınıyor.

Sadri Şener’in Hayrettin Hacısalihoğlu Asbaşkanlığında en yakın rakibine fark atmış neredeyse şampiyonluğu garantileyecek konumdaki yönetim gidiyor yerine, Nevzat Şakar’ın Asbaşkan olduğu Nevzat Aydın, Coşkun Çebi, Tuncay Bekiroğlu, Yılmaz Büyükaydın gibi isimler yönetim kuruluna seçiliyor.

Sonrası malum, yönetim değişikliği ile beraber Trabzonspor’da çöküş başlıyor.

Şuanda bir önceki yönetimi ödemeleri yapmadığı için eleştiren Nevzat Aydın’ın da içinde bulunduğu yönetim futbolcu ödemelerini gerçekleştiremiyor, Tolunay Kafkas parayı alamadığı için kan ağlıyor. Futbolcular bonservislerini FIFA yoluyla almak için gerekli başvuruları yapıyordu. Personel maaşları düzensiz ödeniyordu. 

Şimdi Nevzat Aydın, Hacıosmanoğlu yönetimini suçluyor ve şuan gerçekleşmeyen transferleri onun düzensiz ödemeleri nedeniyle olduğunu belirtiyor.

Adam biraz utanır! Bir şeyleri söylerken geçmişe döner bakar.

İbrahim Hacıosmanoğlu zaten başarılı olsaydı göreve devam ediyor olurdu. 

Başarısız olduğu için gitti. Ama şunu da unutma ağzından çıkanı kulağı duymayan Nevzat Aydın! Sizin yönetiminiz başarılı olsaydı ve futbolcuların ödemelerini yapabilseydiniz Hacıosmanoğlu zaten hiç gelemeyecekti.

Adam geldiği gün Henrique’nin ödemesi yapılamazsa, futbolcu sizin yönetim kurulu görevi yürüttüğünüzde yaptığı başvuru ile serbest kalıyordu.

Hacıosmanoğlu’nun önünde Akyazı’dan gelecek para da yoktu. Günü gelmiş ödenmesi gereken milyonlarca lira vardı.

Hacıosmanoğlu’nun önünde Kartal Tesisleri gibi kaynakta yoktu… Ama isyanda olan ödemesini alamayan personel vardı.

Şimdi çıkmış konuşuyorsun, ”Hacıosmanoğlu yüzünden transfer yapamıyoruz”

Sıkışınca Hacıosmanoğlu’na sarmayı bırakın ve lütfen işinizi yapın.

İbrahim Hacıosmanoğlu Sadri Şener’den gül bahçesi devralmamıştı, bunu en iyi o dönemde yöneticilik yapan ve futbolcuların ödemelerinin yapılmadığını en iyi bilen isimlerden olan Nevzat Aydın bilir.

Şimdi ağlama değil icraat zamanı.