Tamda sakatlanacak zamanı buldu diyesi geliyor insanın aklına, dün akşamki Kayserispor maçında gözler Janko’yu ararken!

Şenol Güneş’in tamda bu sezon oynatmak istediği bir oyun performansıydı Trabzonspor’un dün akşamki şansızlığının bir diğer anlatımın özü.

Gol dışında her şeyini sahada sunan bir futbolcu topluluğu vardı dün Avni Aker’de!

Bilmem bana katılır mısınız (?), Fenerbahçe’ye karşı oynanan o müthiş oyundan sonra ben ilk defa böyle bir Trabzonspor izledim dersem; eminim birçok futbolseverde bana katılacaklardır diye umuyorum.

Colman’ın yerinde dün akşam kreatif oyuncu olarak Alanzinho oynadı. Zokora’nın yanında Adrian’la takımının oyununa elinden geldiğince yön vermeye çalıştı.

Halil’in şansızlıkları ve Henrique’nin çalışkanlığının heba olmak üzere olduğu bir akşamda, Olcan takımını ipten alarak, Bursaspor ve Eskişehirspor’dan sonra Kayserispor’a bir ilki yaşatmamış oluyordu bir bakıma da…

Adrian’ın rakibi tarafından adeta yerden ayağının tırpanlanarak düşürülmesi , Yasin’e gelen tabanın bilmem kaçıncı kusurlu hareket sayılması gerektiğini süzemeyen hakem arkadaşımız dün akşam bir bakıma Trabzonspor’un iki tam puanının heba olmasında başrolü oynamıştır diye düşünüyorum.

Şenol Güneş’in Janko’nun yokluğunda Halil’i daha erken oyundan almasını beklerdim. Çünkü Türkiye’yi etkisi altına alan yağmurlardan bile fazla ortanın düştüğü rakip ceza alanında Emre kendisini gösterebilirdi diye bekledim. Lakin Alanzinho- Vitek değişikliği biraz içimizin ekşimesine neden olsa da, Vitek’in akıl dolu asisti ile Olcan’ın adeta iğnenin deliğine topu sokması, Şenol hoca içinde ayrı bir kazanç olmuş oldu. Her hafta gideceği dillenen Vitek’in’de oyuna gider ayakta olsa böyle bir katkı vermesi her yönden ilgin oldu gerçekten.

İlk yarı direkler arasında şansını döven Trabzonspor’un direnci ikinci yarı haliyle biraz sekteye uğradı. Orta sahası düşen Trabzonspor’un karşılaşmanın sonlarına doğru pozisyon üreteyim derken, kalesinde mutlak birkaç tehlike görmesi yürekleri ağza getirse de, futbol olarak doyurucu bir akşamın keyfi zirveye tutunamamanın talihsizliğine tuz biber olup; futbol iştahımızın içine kekremsi bir tat bırakmış oldu.

Bu sezonun ilk yarısı Trabzonspor için gri tonlar içinde geçti. Galatasaray karşılaşması Trabzonspor’un grinin bütün tonlarından sıyrılmasına vesile olacak tek çıkış yoldur artık…