Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile birlikte ortak açıklama yaptı.

Kulüpler Birliği toplantısının ardından konuşan ikiliden Ağaoğlu, bugün basında çıkan “Fenerbahçe’nin madem parası yok Novak’ı nasıl aldı” şeklinde kendi ağzından yazılan habere açıklık getirerek “Benim ağzımdan çıkan bir şey değil. Bu transfer döneminde çeşitli spekülasyonlar yapılıyor, yazılacak bir şey e bulunamadığında bu şekilde şeyler çıkıyor. 850 alıyordu 1200 teklif ettik. Doğru olan bu. Birileri hazırladı altına da benim imzamı attılar.” İfadelerini kullandı.

Konuyla ilgili konuşan Ali Koç ise “Kendisi beni arayıp ben böyle bir şey söylemedim dedi. Mecburiyeti de yoktu kendisine teşekkür ediyorum. Sahada nasıl rekabet ediyorsak transferde de ediyoruz. Aradı düzeltti kendisine teşekkür ediyorum.  Ben genel bir değerlendirme yapmak istiyorum. Kulüpler birliği olarak sık sık toplanıyoruz konuşuyoruz. Zaman zaman hepimiz aynı noktada buluşuyoruz. Zaman zaman da farklı fikirler oluyor. Harcama limiti ne olur ne olmaz zaman gösterecek. Önemli olan biz medeni şekilde bir araya gelerek bunu değerlendirebiliyoruz.” Dedi.

GELİRİMİZ GİDERİMİZ BELLİ

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu harcama limitleriyle ilgili ise şu ifadeleri kullandı;

Ağaoğlu: Herkesin ne kadar harcama limitimiz olduğu belli. Limitler dahilinde kalmaya çalışıyoruz. Sadece TFF kaynaklı değil geldiğimizin ikinci ayında yaptığımız tüzük değişikliği ile kendi limitimizi belirledik. Çok eleştiriliyoruz cimri olmakla. Bizim gelirimiz belli, giderimizin de bu doğrultuda olması gerekiyor. Netice itibariyle aldığımız men cezası geçmiş dönemlerde gelir gider dengesine uymamasıyla ilgili. Sadece geçmiş dönem değil ondan öncesi de var. Bizim açımızdan çok hassas bir konu. O nedenle bizim kadromuzun maliyeti belli, aldığımız oyuncuların maliyeti belli. Piyasada bir çok isim bizimle anılıyor hele bir tanesi var bizim kulübümüzün bütçesinin 3’te 1’i kadar.