Akçaabat’ta uzun yıllardan beri Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesi ve Akçaabat Muhtarlar Derneği adı altında varlığını sürdüren iki dernek düzenlenen programla tek çatı altında toplandı.
Programa Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Dairesi Başkanı Ali Kemal Bektaş, Dernek Başkanları ve Akçaabat Mahalle Muhtarları katıldı. 

Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesi ve Akçaabat Muhtarlar Derneği’nin birleşme toplantısında duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Burada Akçaabat’ta faaliyet gösteren iki derneğin birleşmesi vesilesiyle toplanmış bulunuyoruz. Biliyorsunuz uzun yıllardan beri Akçaabat’ta hem Akçaabat Muhtarlar Derneği hem de Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesi adı altında muhtarlarımızla ilgili iki farklı dernek faaliyet gösteriyordu. Tabi muhtarlarla ilgili bu iki farklı ekibin olması uzun yıllardır tartışılan bir konuydu. Her platformda iki derneğin birleştirilmesi konusunda hem kaymakam beye hem de bize talep geliyordu. Ben de olarak bu iki derneğin birleşmesi konusunda, hem güçlerinin hem faaliyetlerinin birleşmesinin doğru olduğunu geçmişte de ifade etmiştim. Şimdi de aynı kanaatte olduğumu bir kez daha tekrar ediyorum. Birlikten kuvvet doğar diye bir laf vardır. Güçlü olan, birlik olan Akçaabat’ın gücünün bundan sonra kendini daha da belirginleştireceğine inanıyorum. Akçaabat muhtarlarımızın tek çatı altında toplanması yönünde alınan bu kararın başta ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

Başkan Ekim düzenlenen programda çalışmalar hakkında da konuştu.   “2019 yılı seçimlerinden sonra göreve geldiğimiz günden itibaren merkez kırsal ayırt etmeksizin bütün mahallelerimizdeki eksikleri tespit ederek yapılacak olan çalışmalarımızı programladık ve bu program dahilinde işlerimizi yürütmeye gayret gösteriyoruz.” Diyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim sözlerine şöyle devam etti: “Malumunuz Akçaabat’ımız çok büyük bir ilçe. 73 Mahallemiz var. Yol ağımız Büyükşehir yasasından sonra 10 kat arttı. Şu anda ilçemizde Akçaabat Belediyesi olarak bizim, Trabzon Büyükşehir Belediyemizin ve Karayollarının yol ağları bulunmaktadır. Akçaabat Belediyesi olarak kendi yol ağı olan alanlarımızdaki çalışmalarımızda azami gayreti gösterdiğimizi ifade etmek istiyorum. Biz de isteriz her mahallemizin her yolu asfalt beton olsun. Ama bunlara imkân oluşturmak gerekli. Bu yönde öncelikli amacımız hiçbir mahallemizde çamurlu yol kalmasın. En ücra noktalarda bile öncelikle bunu sağlamalıyız. Kıymetli Muhtarlarım, Biliyorsunuz Doğalgaz Akçaabat’ın merkezine Hükümet Konağımızın olduğu yere kadar geldi. Aksa Doğalgaz firmasının test çalışmaları sonrasında tamirat çalışmalarını hemen tamamladık. Şimdi doğalgaz firması yeni sözleşmeyi imzaladı. Kaldığımız yerden hattın ilerlemesine devam edeceğiz. Yine şehir merkezinde Eski Hastane Binasının yıkımını tamamlayarak ortaya çıkan alanda Otopark ve meydan düzenlemesi yapacağız. Fatih Parkını yenilenmesini işini tamamladık. Son düzenlemelerimiz yapılıyor. Orası da güzel bir meydan olarak şehrimize kazandırıldı. Eski Milli Eğitim Binasının ve Eski Balıkhane Binasının yıkımını tamamladık. İlerleyen zamanlarda Merkez İlkokulunu da yıkarak burada yeşil alan oluşturacağız. Pazar Yerinde otopark yapımı başladı. Akçahasat Tesisimizi ihale edeceğiz. Burada yöresel ürünlerimizin satışı yapılacak.

Seralarımızda fidan üretimi başladı. Burada yıllık yaklaşık 750 çiftçimize fidan desteği sağlamış olacağız. Mahallelerimizde uygun alan var ise yeni parklar veya yaşam alanları oluşturuyoruz. Mevcut parklarda tamirat işlemlerini yapıyoruz. Söğütlü Kültür Merkezimizin yapımına başladık. Akçaabat Çarşı Merkezinde sokak sağlıklaştırma çalışmalarımızda sona geldik. Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğümüze yeni şantiyeler oluşturduk. Pulathane Bulvarında çalışmalar devam ediyor. Güney Çevre Yolu projesine esas sondaj çalışmaları yapılıyor. Vaktinizi çok fazla almak istemiyorum. Kısaca işlerimizden bahsetmeye çalıştım. Bu ve bunun gibi gerek Belediyemiz tarafından gerekse merkezi hükümetimiz tarafından birçok yatırımı Akçaabat’ımıza kazandırdık ve kazandırmaya da devam edeceğiz. Konuşmama burada son verirken Akçaabat’taki Muhtarların tek çat altında birleşmesinin bir kez daha hayırlara vesile olmasını diliyor emeklerinden ötürü Eyüp Gedikli abime şükranlarımı sunuyorum. Kaymakamlığımız oluru ile Çolaklı Mahallesi Muhtarı olarak görevlendirilen Yaşar Çolak’a ve Dürbinar Mahallesi Muhtarı olarak görevlendirilen Muammer Seyis’e ve siz değerli muhtarlarımıza işlerinizde kolaylık, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Allah yardımcımız olsun.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim