Ankara Kulisi Sarsan İddia
AK Parti’nin TBMM resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yan yana görüntülenen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a ekonomi yönetiminin başına geçmesi için teklif götürüldüğü öne sürülüyor . Gazeteci Özlem Gürses’in aktardığına göre, kulislerde Babacan’ın sadece Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı değil, Adalet Bakanlığı’nı da istediği konuşuluyor.
İddia edilen sözlerden biri:
“Gelirsem bu şekilde dönerim; biri diğerinden azade değil, biri olmadığı için diğerini çözemiyorsunuz zaten.”
Bu iddialar, Babacan’ın siyasete dönüş sinyali olarak yorumlandı. Ancak bu tür teklifler ve görüşmeler kulis düzeyinde kalıyor; henüz resmi bir adım atılmış değil.

Babacan “Sadece Tokalaştık” Demişti
Meclis açılış resepsiyonundaki o kareye dönük tepkilere yanıt veren Babacan, Erdoğan ile özel bir görüşme yapılmadığını, sadece selamlaşıp karşılıklı hal hatır sorduklarını söylemişti.
Babacan’ın açıklaması şöyle:
“Sadece tokalaştık, hal hatır sorduk. İçerikli bir sohbet ya da derinlikli bir tartışma olmadı.”
Bu ifade, iddiaların kamuoyuna yansımış biçimiyle karşılaştırıldığında önemli bir çelişki olarak öne çıkıyor.
Teklifin Kabulü ya da Reddedilmesi Belirsiz
Haberde, Babacan’ın teklife “reddetmediği” yönünde vurgular yer alıyor Kulislere göre Babacan’ın geri dönüş şartı olarak Adalet Bakanlığı’nı da öne sürdüğü iddia ediliyor. Yine de bu iddialar şu aşamada resmi kaynaklarca doğrulanmamış durumda. Herhangi bir atama kararı ya da açıklık getirilmiş görüşme henüz ortaya çıkmış değil.
İddiaların Arka Planında Ne Var?
Bu tür teklifler siyasette “dönüş” senaryolarını besleyen kulis söylemlerinden biridir. Ekonomi yönetimindeki başarısızlık ya da halk beklentisi, iktidar partisi içinde yeni yüz arayışlarını gündeme getirebilir.
Babacan’ın Adalet Bakanlığı talebinde bulunduğu iddiası da dikkat çekiyor. Bu, sadece ekonomik değil, yargı ve hukuk alanlarında da söz sahibi olmak istediği izlenimini veriyor.
Ne Kesin, Ne de Yalanlanmış
Şu an için elimizde sadece kulis kaynaklı iddialar var. Resmî açıklamalar ya da belgeye dayalı doğrulamalar henüz yok. Babacan’ın tarafı henüz bu tekliflere dair net bir tutum açıklamış değil.
Siyasette “kulis haberleri” sıkça dolaşır; bazıları mecazi ifade, bazıları gerçek pazarlık süreçlerini işaret eder. Bu durumda da bekleyip göreceğiz.




