Geçtiğimiz sezonu lig sonuncusu olarak tamamlayarak Bölgesel Amatör Lig’e düşen Arsinspor lige katılamadı. Yönetim Kurulu’nun toplu istifasının ardından sular durulmayan kulüpte 2018-2019 Sezonunda Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'e katılma hakkı için evraklar tamamlanmayıp ve 22 bin TL harç parası ödenmedi. BAL ligine katılamayan ve yönetimsiz kalan kulübe kayyum atanması beklenirken, kulübün yönetim kurulu başkanlığına Murat Çörekçi’nin seçildiği açıklandı. 

Alt Yapı Takımları Çalışmalara Devam Edecek 

Yönetim kurulu üyelerinden aynı zamanda Arsinspor eski başkanlarından Cengiz Öksüz, yaptığı açıklamada, Arsinspor’un sahipsiz kalmayacağını takımın Bölgesel Amatör Lig’inde mücadele etmese de, alt yapı takımlarının çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı. Öksüz açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Geçtiğimiz sezon TFF 3. Lig’de lig sonuncusu olan Arsinspor’umuz Bölgesel Amatör Lig’ine düştü. Bunun üzerine mevcut yönetim kurulu toplu istifa ederek kulüp kongreye gitti. 3 defa kongreye giden kulüp bu süreçte BAL ligine katılmak için teminat yatırmadı ve sezona katılma hakkına sahip olamadı. Bunun üzerine  Kayyum ataması yapılması beklenen Arsinspor’umuzun yönetim kurulu başkanlığını Murat Çörekçi  arkadaşımız üstlenirken bizlerde yönetiminde yer aldık” dedi.  

Yeni Takım Kurma Çalışmaları Başlatıldı 

Arsinspor’un alt yapıdaki tüm kategorilerin liglerde mücadele edeceğini vurgulayan Öksüz yeni bir Arsinspor’un kurulacağını, mevcut Arsinspor’un sadece alt yapıda devam edeceğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı,“Arsinspor’umuzun alt yapısında 94 futbolcumuz bulunmakta. Bu oyuncularımızın lisansları mevcut ve liglerde mücadele edecek takımlar kurulmuş durumda. Küme düşen takımımızda alt yapılarımızı ayakta tutacağız. Arsin halkına ve spor severlere bir müjde vermek gerekirse, yeni bir takım kurma aşamasındayız. Kurulacak olan takıma Arsinspor’un alt yapısının oyuncularını transfer edip, yeni kurulacak olan takımla yeniden tarih yazacağız. Bu konuda ilerleyen günlerde spor severleri bilgilendireceğiz. Şimdiden spor camiasına hayırlı olsun”ifadelerini kullandı.