Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor için Galatasaray maçı büyük önem taşıyor zira etrafa saçtığı puanlar sonrası işini iyice zora soktu. Şayet bu maçı kazanırsa iddiasını son haftaya kadar sürdürebilir fakat kaybetmesi halinde de her şeye nokta koyabilir. Bu nedenle sahaya  rakibini hafife alarak çıkmamalı. Bu demek değildir ki gözünde de gereğinden fazla büyütmeli.

Acaba yanlış mı düşünüyorum diye müsabaka öncesi görüşlerine önem verdiğim eski yöneticilerden işadamı Şener Yavuz’u aradım ve profesyonel cevaplar aldım. Ortak düşüncemiz diyebilirim. 

Nasıl mı?                                                          

Neredeyse herkes tüm kilit futbolcularını  kaybetmiş Galatasaray’ı çantada keklik gibi görüyor değil mi? Görüntü bu şekilde ama yanlış. Keşke Galatasaray tam kadro olsaydı diyeceğim, hiç değilse kazanmak için oynardı. Zaten Trabzonspor kazanmak isteyenlere karşı hep kazanmıştır fakat şimdi işler değişti. Galatasaray beraberlik için oynayacak. Savunmaya yatıp kontra arayacak. Bu durum Trabzonspor için işleri zorlaştıracak.  Kimse Galatasaray’dan savunma yapacağını beklemez. İşte yanılgı burada başlıyor. Unutmamak lazım ki Fatih Terim her zaman şaşırtmıştır. Şampiyon olamıyorsa ikincilikte fena olmaz. Düşünce bu. Aman dikkat!                                                                

Ve korkak futbol..                                                      

Tıpkı Alanya ve Ankaragücü karşısında oynadığı gibi.. Trabzonspor’a yakışmayan görüntü. Karadeniz’in efsanesi rakibin oyununu kabul eden değil, her zaman kendi oyununu kabul ettiren taraf olmuştur, olmalı da. Büyük takımlar baskıcı olur. Tedbiri elden bırakmadan ofansif oynar. Rakibi kendi kalesinin önünde kabul etmez. Şayet ederse de kaybetmeye mahkum olur.                                  

Ve sakatlar..                                                             

Şener Yavuz da benim gibi pandem arası takıma çok yükleme yapıldığı kanısında. Biz böyle düşünüyoruz. Daha dikkatli olunabilirdi.                          

Ve son olarak masa başı oyunları..                                           

Sanki ilk defa oluyormuş gibi davranılıyor. Alışılmadık aykırı bir davranışmış gibi. Yoksa siz hala alışmayanlardan mısınız?                                    

Bir defa şu gerçeği kabul edelim: Dünya değişebilir ama Türk futbolu asla!                                            

Değiştireceğini umduğunuz UEFA eski başkanı Platini bile 3-5 kuruşa tava olup gitmiş adamdı. İşte Türk futbolu böyledir, değişmez, değiştirir.                                                                       

Bu nedenle Trabzonspor’un kadrosu  daima şampiyon olduğu yıllardaki gibi bu tipleri de yenecek güçte ve diri olmalı. Yoksa kazanan daima çürümüş sistem olur.