Amasya'da Taşova ilçesine bağlı Gökpınar köyü, 'Mavi Köy' olarak da biliniyor. 32 haneli ve sadece 50 nüfuslu köye henüz koronavirüs uğramadı! Köy sakinleri maske, hijyen ve mesafe kurallarına uyuyor. Henüz koronavirüs vakası görülmeyen mavi köyde yaşayanlar aşılarını da yaptırdı.

Amasya'nın Gökpınar köyü sakinleri koronavirüse geçit vermemeye kararlı. Amasya, yüzde 87'lik aşılama oranı ile mavi kategoride yer alıyor.

Beyhan Ezgi, İstanbul'dan tatil için köyüne geldiğini, burada zamanın çok güzel geçtiğini söyledi. Muhtar da bu konunun üzerine düşüyor. Hakime Ülker ise 3 doz aşısını olduğunu ve maske taktığını dile getirdi. "Çok şükür, havamızdan mı, muhtarımızdan mı, köyümüze koronavirüs girmedi" dedi.

Gökpınar Köyü Muhtarı Metin Şahin, herkesin bilinçli olması gerektiğini ifade etti. İstanbul'dan köylerine gelenlere 10-14 gün karantinada kalmaları gerektiğini hatırlatıyor ve tedbirlere uyarak bu süreci atlattıklarını söylüyor. Muhtar Şahin, "Şu an aşı noktasında da iyi bir durumdayız. Köyümüzde sadece bir kişi aşı olmadı, o da Taşova'ya gidince aşısını olacak. Herkesin aşı olmasını istiyoruz.” dedi.