FED Başkanı Powell: Kripto Paralar Bir Tehdit Değil

Abone Ol

Kripto paralar konusunda ABD Temsilciler Meclisi üyelerine bilgi veren ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, hiçbir zaman kripto paraların gerçek bir paranın yerini alamayacak olduğunu ve gerçek paranın yerini tutmasının imkansız olduğunu açıkladı.

Kripto paraların gerçek bir paranın yerine geçemeyecek olmasından dolayı bir tehdit olmasının mümkün olmadığına değinen Başkan Powell, bir tehdit unsuru olmamasına rağmen kripto paralara dair FED olarak önlemleri almayı sürdürecek olduklarını ve bu süreci yakından takip etmeye devam edecek olduklarının açıklamasında bulundu.

Kripto Paraları Tehdit Görmedi

Powell'in bu açıklamaları ABD'de ''tehdit olarak görülmüyor ama önlemler alınması lazım'' şeklinde yorumlandı. ABD ekonomisinin dünyaya hükmediyor olması ve petrolden hizmete kadar her alanda dolar kullanımının fazlaca olması ve fazlaca alanda dolar kullanımının uygulanmasının etkilerinden dolayo bu açıklamalarda bir o kadar fazla önemli olarak görülüyor.

ABD'nin kripto paralar konusunda görüşü AB üyesi ülkelere oranla daha dürüst ve daha fazla nötr olarak yorumlanıyor.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }