Ankara cilt bakımı uygulaması yaptırmak isteyen kişilerin bu uygulamayı dermatologlar tarafından yaptırması önem arz eder. Çünkü cilt bakımı uzmanlık gerektiren bir uygulamadır. Cilt bakım uzmanları tarafından doğru adımlar çerçevesinde izlenen bu yöntem ile gayet verimli sonuçlar alınır. Bir önemli nokta ise bu uygulamaların belirli rutin aralıklarla tekrar edilmesi işlemidir. Sağlıklı bir cilt dokusuna sahip olabilmek için bu konuda uzman ve profesyonel olan kişilerden destek alınmalıdır. Bir defaya mahsus olan cilt bakım uygulamaları tekrarı uygulanmadığı takdirde eski haline dönme ihtimalini de gündeme getirecektir.

Kişinin cilt tipi farklılık gösterir. Bu nedenden dolayı da cilt tipinin analiz edilerek bir yol çizilmesi gerekir. Kişinin cilt tipi 3 farklı kategoriye ayrılır. Bunlardan ilki kuru cilttir. Bu cilt tipinde kuruluklar olduğundan dolayı dökülmeler ve çatlamalar meydana gelir. Karma cilt tipinde ise kuru ve yağlı cilt T bölgesi denilen alanda yayılmıştır. Yağlı cilt ise fazla nem doygunluğuna ulaşmış sivilceye meyilli olan tiptir. Cilt bakımı yaptırmadan önce hangi cilt tipine hakim olduğu uzmanlar tarafından belirlenir. Cilt tipi belirlendikten sonra ise bakım için diğer aşamalara geçilir

Ankara Cilt Bakımında Uygulanan İşlemler

Klasik olarak nitelendirilen ve rutin aralıklarla yapılması gereken cilt bakımında ilk aşama cilt tipi belirlendikten sonraki temizleme sürecidir. Cilt güzel bir şekilde temizlendikten sonra peeling işleme sokulur. Ardından tonik uygulaması gerçekleşir. Bu aşamalardan sonra gözeneklerin daha iri bir hal alıp derin temizliğe hazırlık için buhar verilir. Gözeneklerin açıklığından yararlanılarak derinlemesine temizlik yapılması için komedon temizliği işlemi uygulanır.

Bu işlemin hemen ardından bir maskeleme işlemi ile cilt belirli bir süreliğine dinlendirilir. Tamamen kirlerden temizlenmiş arınmış ve gözenekleri açılmış olan bu cildi neme doygunluğunu sağlamak için cilt tipine uygun 1. sınıf ürünler kullanarak nemlendirme işlemi ile son bulur. Bu basamaklar neticesinde cilt yenilenmiş parlamış ve gençleşmiş bir görüntü elde eder. Cilt tonu eşitlenerek leke görünümleri de bir hayli azaltılmış olacaktır.

Ankara G5 Masajı ile Bölgesel Olarak İncelme Metotları

Ankara G5 masajı son zamanlarda çok fazla verim alınan ve teknolojinin kullanılmış olduğu bölgesel zayıflama metotları arasında yer alır. Bu yöntem sayesinde bel, basen, bacak gibi alanlarda biriken yağlar yok edilir. Zayıflamak için uygulanan diyetler ve bununla birlikte uygulanan sporlar neticesinde bazı bölgelerde yağlanmalar vücudu terk edemez. Diyet programları ve spor aktiviteleri yapıldıktan sonra bölgesel olarak incelmek için G5 masaj yöntemine başvurulur. Bu yöntem titreşim yayarak vücuda sıkılaşma sağlayabilir.

Ayrıca genel olarak bacaklarda bulunan ödem toplama neticesinde oluşan selülit görünümünden kurtulmak için en fazla kullanılan yöntemlerden biridir. G5 cihazı ile birlikte farklı cilt tiplerine uygun başlıkları sayesinde bitkisel yağlarla desteklenen masaj sonucunda istenilen sonuç ulaşılır. Bu uygulamanın başarılı olmasının diğer püf noktası ise masajı uygulayacak olan kişinin bu alanda deneyimi olması ve profesyonelliğini kullanmasıdır. G5 masajı uygulamasında bu önemli faktörler bir araya geldiğinde olumlu sonuçların alınması kaçınılmaz olacaktır.

Ankara Bölgesel İncelme Uygulamasına Neden İhtiyaç Duyuluyor

Ankara bölgesel incelme ihtiyaçları yapılan sporlar ve diyetler neticesinde vücudun belirli alanlarında oluşan yağlardan kurtulamadığı takdirde başvurulan bir yöntemdir. Son teknolojinin kullanılarak vücut bölgelerindeki yağ tutunmaları da engellenmiş olur. Genel olarak bel, basen, göbek ve kalça gibi alanlarda oluşan bölgesel yağlar neticesinde bölgesel incelme elde edilmek için EMSLİM denilen bir yöntem uygulanır. Bu yöntem sayesinde kasları yoğun bir şekilde elektromanyetik dalgalarla uyararak harekete geçirilmesi sağlanır. Kas kütleleri normal aktivite sırasında belirli oranda çalışabilir. Bu yöntem sayesinde çok fazla daha çalışarak kaslar harekete geçer ve kısa bir süre içerisinde bölgesel olarak yağlardan uzaklaştırılır. Bu yöntem uygulandığı takdirde yaklaşık olarak kas kütlesi %18 oranında artış yakalar.

Aynı süre içerisinde yağ kütlesinden de yaklaşık olarak %21 oranında vücuttan atılarak başarı sağlanabilir. Hem kas kütlesi kaybedilmemiş olur hem de yağ kütlelerinden vücut uzaklaştırılmış olacaktır. Bu yöntem sadece yağ kaybetmeye değil aynı zamanda sağlıklı olarak kas kütlesi elde etmeye de yardımcı olur. Bu yöntem kullanıldığı takdirde herhangi bir ağrı ya da acı duyulmaz ancak kasların yoğun çalışmasından dolayı yaklaşık bir haftalık bir süre içinde kas ağrıları oluşabilir.

Editör: Haber TS