Ülkemizin hain 15 Temmuz darbe kalkışmasının unutulmaması ve gerçek anlamda milletimizin mücadele azmini canlı tutulması için  tüm yurtta çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Of Anadolu Lisesi de bu anlamda 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Program düzenledi.  Program yeni yapılan Of Anadolu Lisesinde konferans salonu olmadığı için Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Lisesinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla program başladı. Ardından Okul Müdürü Vehap Kurt programın açılışında bir selamlama konuşması yaptı.

Müdür Kurt konuşmasında; “15 Temmuz, hafızalardaki nice doğrunun altüst edildiği bir gece. Türk milleti, tarihinin en kalleşçe saldırısına uğradı o gece. O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. O gece elleri silahlı karanlık adamlar, her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, köprüleri, sokakları kesmiş haramiler gibiydi. Ancak Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş’ tan, Koca Sinan’dan beslenen bu toprağın evlatları hesaba katılmamıştı. Tankın altına yatan, mermilere göğüs geren, bombalara aldırmayan, ölümün üzerine yürüyen kahramanlar hesaba katılmamıştı. 15 Temmuz karanlığın ardından gün doğdu yine. Hürriyetimiz için esaret altında yaşamaktansa ölmeyi ibadet bilen Fahrettin Yavuz’un, İhsan Yıldız’ın Prof. Dr. İlhan Varank’ın, Astsubay Ömer Halisdemir’in ve ismini sayamadığımız tüm şehitlerimizin aydınlattığı güne selam olsun. Vatan için ölüme koşan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Okul müdürünün konuşmasından sonra 15 Temmuz konulu slayt ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi sunumu yapıldı. Sunumların ardından “15 Temmuz Demokrasi Kahramanları” konulu oratoryo öğrenciler tarafından sunuldu.

Şehitler için yapılan duanın ardından Of Anadolu Lisesi tarafında Of’taki tüm okulların katıldığı 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Şehitleri konulu resim, şiir, kompozisyon yarışması düzenlendi. İlkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir, liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler Anadolu Lisesi tarafından ödüllendirildi.

Başkan Sarıalioğlu düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri” programında yaptığı konuşmada, “15 Temmuz hain darbe girişiminde milletimizin verdiği mücadeleyi gördüğümde bu milletin geleceğinden ne kadar umutlu olmuşsam bugün de burada siz değerli öğrencilerimizin böyle duygu dolu ve anlamlı bir programı görünce daha da umutlandım. İnşallah bu millet diz çöktürülemeyecek. Bu millet mazlumların umudu olmaya devam edecek. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Zalimlere fırsat vermesin” düşüncelerini ifade etti.

Kaymakam Fırat ise yaptığı kısa teşekkür konuşmasında, “15 Temmuzda milletimize şerefsizce saldıranların başarılı olamadığı tarihi bir gündü. Milletimiz bu hainlere fırsat vermedi.  Burada bu duyguları bizlere yaşatan siz değerli öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü tebrik ediyorum. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Şehitlerimize rahmet gazilerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum” dedi.

Programa Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Garnizon Komutanı Onur Yakan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Müftüsü Recep Onat, KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili İrfan Acar, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Toplu fotoğraf çekilmesiyle program sona erdi.