Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türk halkının 15 Temmuz’daki kahramanlığını unutmayacağını söyledi.

Özdebir, 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Özdebir, mesajında, “15 Temmuz 2016 tarihinde içeriden ve dışarıdan bazı hainlerin, ülkenin meşru hükümetini yıkmaya yönelik girişimini etkisiz hale getiren Türk halkının kahramanlığı, her 15 Temmuz’da ilelebet hatırlanacaktır. O günün sabahından itibaren tankla başarılı olmayanlar, sokakta püskürtülenler ekonomi cephesinde Türkiye’yi yenebileceklerini zannettiler, ancak beklentileri kursaklarında kaldı. Bazı olumsuzluklar oldukça kısa sürdü.

Türkiye ekonomisi, ne kadar güçlü olduğunu göstererek yılın son çeyreğinde pozitif büyümeye geçmiş, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen 2016 yılını yüzde 2,9’luk bir büyüme performansı ile kapatmıştır. 2016 senesinde ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunlar ve tezgahlar düşünüldüğünde bu oranın rakamsal değerinin ötesinde bir anlamı olduğu açıktır.

Hiç kuşku yok ki bu hızlı çıkışta başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ekonomideki tüm aktörlerin tek yürek olmasının etkisi büyüktür.

Bu süreçte Türkiye’de imalat gerçekleştiren sanayiciler olarak biz de üretimden vazgeçmedik. İmalat sanayi, kısa bir dalgalanmadan sonra Ekim ayından itibaren 15 Temmuz’un yıkıcı etkilerinden kendini sıyırmayı başarmıştır. Hiç kuşkusuz bu çok büyük bir başarıdır. Bu başarıyı gösterebilecek ülke sayısı oldukça sınırlıdır.

Vatan haini FETÖ mensuplarının 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden geçen 1 yılda Türkiye yüzde 11,1’lik büyüme performansı elde etmiştir. Bu süreçte hükümetimiz ve özel sektörümüz uyum içerisinde yüksek bir büyümeyi tesis etmiştir" dedi.

Özdebir mesajında şunları kaydetti: "2017 senesinde OECD ülkeleri içerisinde büyüme rekoru kıran Türkiye’nin 2018 yılındaki göz dolduran performansı devam ederken seçim tarihi olarak 24 Haziran’ın belirlenmesinden sonra, dış odaklı ekonomik güçler, gezi olayları ile başlayan süreçteki gibi kirli tezgahlarını bir kez daha oynamaya çalışmışlardır. Kredi derecelendirme kuruluşlarından Moodys’ ve S&P’nin not indirimleri yetmezmiş gibi bir de sonrasında yayımladıkları raporlar ile Türkiye ekonomisine ilişkin abartılı kaygılarını dile getirmişler ve ülkemizi yüksek derecede riskli bir ülke konumuna sokmaya çalışmışlardır. Kur ve faiz kıskacı ile Türkiye ekonomisinin zora sokulmaya çalışıldığı bir dönemde Türkiye sandığa gitmiş ve 24 Haziran’da bir demokrasi sınavını daha başarı ile geride bırakmıştır.

Halkımız oyunu güçlü liderden yana kullanmış ve kazanan Türkiye olmuştur. Milletimizin bu siyasi tercihi sonrasında siyasi istikrarın artacağı, belirsizlik ortamının azalacağı ve buna bağlı olarak daha güçlü bir ekonomi için uygun bir ortamın tesis edileceği kesin gözükmektedir. İlk defa uygulanacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle hızlı karar alma ve bürokratik süreçlerden kaynaklanan kayıpların ortadan kalkacağı düşünüldüğünde, Türkiye ekonomisine ilişkin yapısal düzenlemelerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için en uygun ortam ortaya çıkacaktır. Cumhurbaşkanımız tarafında bürokratik oligarşi olarak nitelendirilen bu bariyerler ortadan kalkacaktır.

Ankara Sanayi Odası ve Ankaralı sanayiciler olarak bu yeni dönemde ülkemizin hedeflerine ulaşması ve dünyada hakettiği yeri alması için hükümetimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Üretimi, istihdamı ve ihracatı artırmak için var gücümüzle çalışacağız. Yüksek teknolojinin de başkenti yaptığımız Ankara’yı, iki yıldır yürüttüğümüz kampanyalarla, istihdamını en çok artıran üçüncü il yapmayı da başardık. Bundan sonraki süreçte de hem Ankara hem de ülkemiz için yatırım ve üretim yapmaya devam edeceğiz.

Biz Ankara Sanayi Odası olarak 15 Temmuz’da milletimizin, demokrasimizin ve seçilmişlerimizin yanında olduk. Bu hainlerin devletin içinden temizlenmesinin yanısıra, iş dünyasından da temizlenmesi için büyük çaba gösterdik. Bu çabalarımız sürmeye de devam edecek. Bu hain girişimi unutmadık, unutmayacağız. Bu vesileyle 15 Temmuz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Yaşadığımız coğrafyada devletimizin bekası ve milletimizin selameti için hep birlikte bir olacağız, diri olacağız, uyanık olacağız ve çok çalışacağız.”
Kaynak: iha