Türkiye’nin ilk butik konser evi olarak 2013’te piyanist Ilgın Salman ve piyanist Koray Okyay tarafından kurulan Mozarthaus Sanat ve Konser Evi kurucularından Ilgın Salman, Ankara Kalkınma Ajansının “Kadın Girişimcilik Mentorluk Programı” kapsamında Temmuz 2018 itibari ile mentee olarak mentorluk programından yararlanma imkanı buldu.

Program çerçevesinde mevcut iş plan ve modelinin geliştirilmesi, Mozarthaus’un daha geniş kitleler tarafından tanınırlığının arttırılmasına yönelik pazarlama stratejileri geliştirme ve organizasyonel hususlarda danışmanlık konuları değerlendirildi. Bu süreç içinde beşinci yılını tamamlamış olan konser evi, iş deneyimi, bilgi zenginliği ve iş ağı hususlarında gelişme sürecinden olgunluk aşamasına doğru atılması gereken adımlar hakkında destekleniyor.

Kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği 400’den fazla etkinlikle Türkiye’nin önemli klasik müzik mekanları arasında yerini alan Mozarthaus, klasik müzik tarihinde köklü bir geçmişi olan “salon konseri” konseptini 5 yıldır profesyonel çizgisinden ödün vermeden Ankaralı klasik müzikseverler ile buluşturarak, Türkiye’de alanında öncülük etmeye devam ediyor. Mozarthaus, 2015 yılında 23. Mavi Nota Müzik Ödülleri kapsamında “Seçiciler Kurulu Özel Ödülü”ne layık görüldü ve 2017 yılında Andante Klasik Müzik dergisi tarafından düzenlenen 7. Donizetti Ödülleri’nde “Yılın Müzik Etkinliği Ödülü”ne aday gösterildi. Mozarthaus’un kuruluşunun 6. yılı kapsamında 2018-2019 konser sezonunda Ekim ayı programının tamamı Mozart konserlerine ayrıldı. Açılış konseri 6 Ekim Cumartesi akşamı 20.00’de piyanist Kamerhan Turan’ın resitali ile gerçekleşecek. Ardından ay boyunca şan resitalleri, oda müziği konserleri ve dört el piyano resitalleri ile bestecinin eserleri Mozarthaus’ta sanatseverler ile buluşacak.
Kaynak: iha