Antalya Çıralı'da ilk caretta caretta yavruları yuvalarından çıktı. Denize doğru zorlu yolculukları başladı...

Nesli tükenme tehlikesi altında olan şirin Caretta Carettalar, Antalya'nın Kemer ilçesindeki Çıralı sahilinde yuvalarından çıktı. Türkiye'de en önemli üreme alanlarından biri olan Çıralı'da minik kaplumbağaların denize yolculuğu halk tarafından görüntü altına alındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar gözetiminde korunan alanda 100 yuva bulunuyor. 13 Mayıs'ta sahile çıkarak yumurtalarını bırakan caretta carettaların yuvası açıldı. İlk yuva açılışına çok sayıda yerli ve yabancı turist katıldı. O anlar ilgiyle takip edildi...

Yuvadaki 56 yumurtadan 22 caretta caretta yavrusu kabuğundan çıkarak denizle buluştu. Minik hayvanların yuvasından ilk kez ısıölçer ile veriler alınarak takip edilmeye başlandı.

Ulupınar Çevre Koruma ve Geliştirme Kooperatifi Başkanı Habib Altınkaya, "Birkaç gün önce yavru çıkışları başladı. Yılın ilk deniz kaplumbağası yuvasını açtık. 22 yavru canlı olarak denize gitmiş. Şu ana dek iyi bir yıl geçiriyoruz. Bu sene bayağı deniz kaplumbağası yuvamız arttı. Çıralı'ya gelen tatilcilerimizden bu konuda hassas olmalarını rica ediyoruz. Geceleri sahillerde gürültü, ışık ve ateş yapılmamasını, kurallara uyulmasını istiyoruz. Isıölçerle bilimsel rapor hazırlayacağız. Yuva sıcaklığına göre cinsiyet oranlarını saptayacağız." dedi.

Editör: TE Bilişim