Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını büyük panik yarattı. Alevler içinde kalan Manavgat'ta son durum nedir?

Bölgeden gelen görüntüler son duruma dair detayları çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdi. Manavgat'ta çıkan orman yangını gittikçe büyüyor. Ormanlık alanda başlayan yangının, yerleşim yerlerine kadar ulaştığı öğrenildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekipleri olay yerine kısa sürede vardı. Yangına hem karadan hem de havadan müdahale edildi.

Antalya ilinin en büyük 2. ilçesi olan Manavgat, Manavgat Şelalesi ile ünlü turistik tatil beldelerimizden biri. 64 km uzunluğundaki sahili, eşsiz kumsalları ve Toros dağlarına bakan yamaçlarıyla her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır.

Bugün başlayan yangın sebebiyle, Evrenseki, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evler tahliye edildi. Rüzgarın etkisiyle hızlıca yayılan alevlere müdahale edilse de, yangın tamamen kontrol altına alınamadı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kısa süre içinde bölgeye gitti.