Kültür taşı duvar kaplamasında kullanılan bir ürün olarak Türkiye’de birçok yapının iç ve dış tasarımında kullanılmaktadır. Sert ve şık görüntü sunan Artpietra kültür taşı her açıdan mekanda farklılık yaratmaktadır.

Deforme olması neredeyse imkansız olan ürün uygulandıktan sonra herhangi bakıma ya da boyaya ihtiyaç duymaz. Bu da ürünün uygulama aşamasından sonra ekstra maliyet çıkarmamasını sağlar.

Doğal taş kaplama aynı zamanda iyi bir ısı yalıtım aracıdır. Binaların dış cephesinde kullanılması yalnızca estetik açıdan güzel görünmesi için değil aynı zamanda yalıtımın kusursuz bir şekilde yapılabilmesi içindir.

İç Mekanda Kültür Taşı Kullanımı

Dekoratif kültür taşı iç mekanın havasını değiştirebilir. Taş özelliğinden dolayı mekanın hepsini ya da yalnızca bir bölümünü kültür taşı ile döşeyebilirsiniz. Profesyonel kişiler tarafından uygulanması gereken taş tamamlandığında ortaya mükemmel sonuçlar çıkacaktır.

Dekoratif taş kaplama uygulaması çok uzun çalışma süreleri olmadan kolayca tamamlanabilir ve yaşam alanında daha şık, daha modern ve daha estetik bir görüntü oluşturulabilir.

Cephelerde Taş Kaplama Kullanımı

Şehir merkezlerindeki konutlara baktığımızda yapılarda estetik bir görüntü oluşturmaya önem veriliyor. Çoğu bina kaplamalarını yaparken taşın estetik yapısını kullanıyor. Bu hem dış cephelerin daha güzel görünmesini sağlarken aynı zamanda iyi bir ısı yalıtımı aracı olarak kullanılıyor.

Taş mekanın doğaya uyumlu hale gelmesini sağlarken yaşam alalarına da değer katıyor. Yapılarda kültür taşı bina girişlerinde, dış cephelerin alt bölümlerinde ya da bina içerisinde tercih edilebiliyor.

Doğal taş kaplamalar gerçek taşların birebir kopyası olduğu için dışarıdan bakıldığında anlayabilmek zor, üstelik gerçek bir taşa göre daha hafif olduğu için yapı üzerinde ekstra bir ağırlık oluşturmuyor.

Gerçek taş kullanmak modern yapılarda mümkün değildir. Çünkü binaların çok katlı olması gerçek taşı hem maliyet açısından daha değerli yapıyor, hem de kullanılan malzemeler açısından yapının daha pahalıya mal olmasına neden oluyor. Doğal kaplama taşlar birbirini tamamlayabildiğinden dolayı doğal taş görüntüsü vermenin dışında gerçek taştan daha estetik ve modern bir duruş sağlıyor. 

Doğal kültür taşı seçenekleri için kültür taşı adresimizi ziyaret ederek ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.