Ankara’nın Beypazarı ilçesindeki bir tüp deposunda meydana gelen patlamada bir vatandaş yaralandı.

Olay, saat 11.50 sıralarında Ankara’nın Beypazarı ilçesinde bir tüp deposunda meydana geldi. İlçeden uzak bir alanda bulunan 5 tüp deposundan birinde çıkan yangın sonucu 1 vatandaş yaralanırken, yaklaşık bin tüp kullanılmaz hale geldi. Edinilen bilgiye göre, araca tüp yüklemek üzere depoya giren bir personelin depoda bulunduğu esnada tüplerden biri sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı alev aldı. Dışarıda aracın başında bekleyen bir diğer personel alevleri görür görmez depodan uzaklaştı. Alevler hızlı bir şekilde tüm dükkanı sararken, arka arkaya patlamalar meydana geldi. Patlamalar esnasında deponun içinde bulunan S.Y. vücudunun çeşitli yerlerinden yara aldı. Aracı bırakıp olay yerinden kaçan personel durumu hemen sağlık, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler duruma hemen müdahale etti. Sağlık ekipleri yaralı S.Y.’yi hastaneye kaldırırken, itfaiye ekipleri de yangını kısa sürede kontrol altına aldı. İtfaiye ekiplerinin bir kısmı soğutma çalışmalarından sonra olay yerinden ayrılırken, bir kısmı ise olay yerinde olası başka bir patlama ihtimaline karşılık hazır bekledi. Tamamen kontrol altına alınan yangından sonra depoda meydana gelen hasar gün yüzüne çıktı. Yaklaşık bin tüp kullanılamaz hale gelirken, bir tüp dağıtım kamyoneti de hurda yığınına döndü. Nedeni henüz belirlenemeyen yangın için olay yeri inceleme ekiplerinden yardım istendi.

Olay yerinde bulunan bir vatandaş, "Patlamayı görmedim. Dükkana telefon geldi ve ‘depoda patlama var’ dediler. Biz de hemen arabaya binip buraya geldik. Biz geldiğimizde itfaiye zaten gelmişti, yangına müdahale ediyordu. Gaz kaçağı varmış. Biri arabaya tüp dolduruyormuş. İçeride patlama olunca oda arabasını bırakıp gitmiş. Bir kişi yaralanmış, Ankara’ya kaldırmışlar durumu iyiymiş" dedi.

Polisin olayla ilgili incelemeleri sürüyor.
Kaynak: iha