İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün sözde TSK yapılanmasına yönelik, aralarında muvazzaf asker ile askerlerden sorumlu ’’mahrem imamların’’ da bulunduğu 89 şüpheli hakkında yürütülen soruşturmada detaylar ortaya çıkmaya başladı. Soruşturmada örgüt mensubu olduğu değerlendirilen şüpheli askerlerden sorumlu 18 ’’mahrem imamlardan’’ birinin Aselsan çalışanı, ikisinin öğretim görevlisi, birinin ihraç edilen BTK personeli olduğu, diğerlerinin ise öğretmen, mühendis, avukat ve doktor olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Bürosunca, FETÖ’nün sözde TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 71’i asker ve 18’i askerlerden sorumlu sözde imamları olmak üzere 89 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 71 şüpheli askerden, 11’i albay, 3’ü yarbay, 8’i binbaşı, 12’si yüzbaşı, 10’nu üsteğmen, 8’i teğmen, 14’ünü astsubay, 5’i askeri öğrenci rütbesinde olduğu belirtildi.

Bu şüphelilerin haricinde, yine haklarında gözaltı kararı verilen ve örgüt içerisinde yer alan askerlerinden sorumlu olduğu değerlendirilen 18 ’’mahrem imamlardan’’ birinin Aselsan’da tekniker olarak çalıştığı, ikisinin öğretim görevlisi olduğu, diğer bir kişinin ise ihraç edilen BTK personeli olduğu öğrenilirken, diğer şüphelilerin ise öğretmen, doktor, eczacı, avukat, mühendis ve müezzin olarak çalıştığı kaydedildi.

Soruşturmada, şu aşamaya kadar 10’u sivil ’’mahrem imam’’ olmak üzere 65 şüphelinin yakalandığı 24 şüphelinin ise yakalanması için çalışmanın sürdüğü öğrenildi.
Kaynak: iha