Belçika’nın Liege şehrinde dün yaşanan kanlı çatışmada 3 kişiyi öldüren saldırganın bir gün önce de başka birinin başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü ortaya çıktı.

Belçika’nın Liege şehrinde dün yaşanan kanlı çatışmada 3 kişiyi öldüren saldırganın Pazartesi günü hapisten çıkmadan önce de bir mahkumu sert bir cisimle başına vurarak öldürdüğü ortaya çıktı. Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, dün Belçika’nın Frankofon bölgesi sınırları içerisinde yer alan Liege şehrinde yaşanan çatışmada 3 kişiyi öldüren zanlının bir gün önce de başka birini öldürdüğünü açıkladı. Jambon, saldırganla ilgili, “Bir gün önce de bir cinayet işledi” ifadelerini kullandı. Jambon, 36 yaşındaki Belçika vatandaşı saldırgan Benjamin Herman’ın da polis tarafından öldürüldüğünü belirtti. Bakan Jambon, saldırganın cezaevinden serbest bırakılması da dahil olmak üzere olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Belçika’nın Liege şehrinde dün bir kahvehanenin önünde bir kişi ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 polis memuru ile olay yerinden aracıyla geçen bir kadın hayatını kaybederken, 2 polis memuru da ağır yaralanmıştı. Silahlı saldırgan, çatışmada bir liseye sığınmıştı. Burada bir kadını rehin alan saldırgan okulda büyük bir paniğe neden olurken, okul güvenlik güçleri tarafından kısa sürede boşaltılmıştı. Okulun boşaltılmasıyla birlikte binayı abluka altına alan özel harekat, saldırganı girdikleri çatışmada öldürmüştü.
Kaynak: iha