Çankırı’da Afgan uyruklu zanlılardan 4 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

Çankırı’da otogar civarında çok sayıda yabancı uyruklu şahsın olduğu ihbarı üzerine olay yerine giden ekipler, 36 yabancı uyruklu şüphelinin kaba üst aramasında 4 kilo ağırlığında işlenmiş reçineli esrar elde etti.

Otogar civarında çok sayıda yabancı uyruklu şahsın görülmesi üzerine konu 155’e bildirildi. Ekipler, otogar civarında bir otobüsün yabancı uyruklu kafileyi indirdiği ihbarını aldı. Kafilenin şehre girişlerinin ve belgelerinin yasal olup olmadığının tespit etmek üzere olay yerine gelen ekipler, Afgan uyruklu 36 zanlının Van’dan sevk edildiklerini belirledi.

Yabancı şahısların sevk işlemi için İl Göç İdaresine götürülmek üzere araç çağrıldı ve kafilenin araca alınacağı sırada şüphelilere kabaca üst araması yapıldı. Yapılan aramalarda kafilenin içinde bulunan bir çanta incelendiğinde ise çantadan 2 kilo işlenmiş reçineli esrar olarak tabir edilen narkotik madde ele geçirildi.

Kafile ve eşyalar Emniyet Müdürlüğüne getirilerek burada incelemelerin devam ettiği sırada otogarda görevli polis memuru 155’i arayarak kafilenin alındığı yerde bir çanta daha olduğunu belirtti. Bunun üzerine narkotik ekipleri ve asayiş ekipleri yine olay yerine intikal etti. Ekiplerce yapılan kontrolde 2 kilo daha işlenmiş reçineli esrarı bulundu. Ekipler bulunan toplamda 4 kilo narkotik madde için gerekli çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak: iha