Diyarbakır’da kendini istihbarat ve MİT görevlisi olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran silahlı suç örgütüne eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 3’ü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanırken, 6 şüpheli şahıs adli kontrol kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince haksız kazanç sağlamak amacıyla kurulan ve nitelikli dolandırıcılık, 6136 SKM, tehdit, iftira suçlarında faaliyet gösteren silahlı suç örgütüne yönelik yürütülmekte olan soruşturma kapsamında operasyon yapıldı. Örgüt mensuplarının; gerek adli mercilerce, gerekse kolluk kuvvetlerince haklarında işlem yapılan şahıslar ile çeşitli suçlardan veya KHK kapsamında özel güvenlik kimliği iptal edilerek işine son verilen şahısları tespit ettikleri, bu şahıslarla ya da yakınları ile iletişime geçerek adliyede ve emniyet içerisinde tanıdıkları bulunduğunu söyleyerek kendilerinin istihbarat ve MİT görevlisi olarak tanıttıkları, bu vesileyle şahısların güvenlerini kazanarak vatandaşları dolandırmak suretiyle yüksek meblağda haksız kazanç elde ettikleri ve bu kapsamda birçok kişinin mağdur olduğu tespit edildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Bahse konu suç örgütüne yönelik 22 Ocak 2018 günü ilimizde eş zamanlı olarak yapılan operasyon neticesinde 9 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. 25 Ocak 2018 günü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şahıslardan 3’ü çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmış, 5 şüpheli şahıs adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır. 1 şüpheli şahsın ise belirtilen suç örgütü ile irtibatlı olarak ’uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti’ suçundan faaliyet yürüttüğünün tespit edilmesi üzerine şahsa ’uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti’ suçundan ayrıca işlem yapılmış ve sevk edildiği adli mercilerce adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır" denildi.
Kaynak: iha