İzmir’de düzensiz göçmenleri taşıyan kamyon, Menderes ilçesi Adnan Menderes Havalimanı yakınlarında dere yatağına uçtu. Olayda, 19 düzensiz göçmen ölürken, 11 yaralı da çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kaza, İzmir’in Menderes ilçesinde Adnan Menderes Havalimanı yakınlarında meydana geldi. Sabah 08.00 sıralarında kasasında Yunanistan’a geçmeyi planlayan yabancı uyruklu düzensiz göçmenleri taşıyan kamyon, Menderes ilçesi yönüne giderken sürücünün kontrolünden çıkması sonucu yaklaşık 20 metre yüksekten Değirmençayı Deresi yatağına uçarak ters döndü. Can pazarının yaşandığı olayda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 19 düzensiz göçmen hayatını kaybederken, 11 yaralı da çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Olay yerine çok sayıda sağlık ve arama kurtarma ekibi sevk edildi. Kimliği henüz belirlenemeyen kamyon sürücüsünün tedavisinin ardından ifadesinin alınacağı bildirildi. Öte yandan düzensiz göçmenlerin kaçakçılarla anlaşarak İç Anadolu Bölgesi’nden kamyonla alındıkları ve Menderes sahilinden Yunanistan’ın Samos Adası’na tekne ile geçmeyi planladıkları öğrenildi.

Ekipler, olay yeri inceleme çalışmalarını sürdürürken, kaza yerine giriş çıkışı kapattı.
Kaynak: iha