Kiev Parlamento Binası önünde toplanan 50 protestocu ve polis arasında çatışma yaşandı.

Ukrayna Parlamento Binası Verkhovna Rada önünde sabah saatlerinde toplanan protestocular ile polis arasında çatışma yaşandı. Kiev’deki parlamento binası yakınlarında bulunan bir çadır kentte yaşanan çatışmalarda 4 polis ve 6 protestocu yaralandı. Polis Amiri Andriy Kryschenko, çatışmaların Kiev polisinin sabah saatlerinde, Kiev Mahkemesi’nin verdiği karar sonucu bölgedeki soruşturmalarını yürüttükleri sırada yaşandığını ifade etti.

Kryschenko, "Protestocular önce lastikleri yaktı. Bunun üzerine polis soruşturmanın devam edebilmesi için gerekli bazı önlemleri aldı. Acil servis hizmetlileri yanan lastiklere hemen müdahale etti. Şimdi ise çatışmalarda yararlanan 6 protestocunun tedavileri sağlık merkezlerinde devam ediyor. Çatışmalara katılan 50 protestocu ise gözaltında" şeklinde konuştu.

Polis amiri, bu yeni vakayı, 27 Şubat Salı günü parlamento binasının önünde yaşanan ve 14 polisin yaralandığı çatışmalar ve 2017 senesinde Oktyabrskiy Sarayı’nın yakınında gerçekleşen olaylarla birlikte soruşturacaklarını söyledi.
Kaynak: iha