Malezya’nın Selangor eyaletinde dün kullanmayan bir maden havuzunda arkadaşlarıyla balık tuttuğu sırada suya düşen genci kurtarmaya çalışan altı kurtarma dalgıcı girdaba kapılarak hayatını kaybetti.

Malezya’nın Selangor eyaletine bağlı Sepang ilçesinde dün kullanılmayan bir maden havuzunda suya düşen genci kurtarmaya çalışan 6 kurtarma dalgıcı hayatını kaybetti. Dalgıçlar arkadaşlarıyla balık avlarken suya düşen 17 yaşındaki genci arıyorlardı. Yetkililer dalgıçların güçlü akıntılar nedeniyle oluşan girdaba kapılıp bazı ekipmanlarını kaybettiklerini ve bu yüzden hayatlarını kaybettiğini söyledi.

Sepang ilçesi Polis Şefi Abdülaziz Ali’ye göre dalgıçlar, arama ve kurtarma için maden havuzuna girerken tüm güvenlik prosedürlerini izledi. Abdülaziz Ali, "Hepsi dalış ekipmanı giyiyorlardı ve tek bir ipe bağlıydı. Güçlü akıntı tüm dalgıçların suda dönmelerine sebep olarak ekipmanlarının çıkmasına eden oldu, bu yüzden hayatlarını kaybettiler" dedi.

"Bugün bizim için üzücü bir gün"

Ateş ve Kurtarma Dairesi genel müdürü Muhammed Hamdan Wahid ise "Bölgede bir girdap oluşmuştu, göl kıyısındaki ekip dalgıçların su yüzüne çıkmakta güçlük çektiklerini gördü. Bugün bizim için üzücü bir gün" dedi.

Dalgıçların meslektaşları, 30 dakika boyunca suda kalan arkadaşlarını karaya çektiklerinde hepsinin bilinçlerini kaybetmiş olduklarını ve tüm çabalara rağmen kurtarılamadıklarını söyledi.

Wahid, yapılan ön soruşturmayla bölgeye yakınlarındaki bir sel duvarının bir kaç gündür süren şiddetli yağmur nedeniyle su tutmakta güçlük çektiğini bunun gölde güçlü bir akıntıya neden olduğu bilgisini aldıklarını söyledi.
Kaynak: iha