Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda yaşanan, 1 askerin hayatını kaybettiği ve 722 askerin etkilendiği gıda zehirlenmesine ilişkin davanın ikinci duruşmasında müştekilerin ifadelerine başvuruldu.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda, 23 Mayıs, 16 ve 17 Haziran 2017 tarihlerinde yaşanan ve 1 askerin hayatını kaybettiği 722 askerin ise etkilendiği gıda zehirlenmesine ilişkin açılan davanın 2. duruşması Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. 35 sanığın tutuksuz olarak yargılandığı davada tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ile avukatları katılırken, mağdur ve yakınları katılmadı.

Davada müştekilerin ifadelerine başvuruldu. Olayın yaşandığı 23 Mayıs 2017’de nöbetçi astsubay olan Muhammet Karakaş verdiği ifadesinde öğle yemeğinden sonra ertesi günün akşamına rahatsızlandığını söyledi. Karakaş, "Öğlen yemek yedikten sonra ertesi günü akşam rahatsızlandım. Akşamdan sabaha kadar gözlerim karardı ve bulantı başladı. Sabah doktora aile hekimliğine gittiğimde üşüttüğümü düşünerek ona göre ilaç verdiler. Haberlerde askerlerin zehirlendiğini görünce Manisa Devlet Hastanesine gittim. 4 gün yattım. Ben zehirlendiğimi düşünmemiştim" dedi. Olay nedeniyle şikayetçi olduğunu söyleyen Karakaş, ayrıca kışlanın çeşme suyundan tüketmediğini ifade etti.

Müştekilerden o dönemde kışlada askerlik vazifesini yapan Ecmain Burak ise, "Yemekten 1 saat sonra rahatsızlanarak revire çıktım. Revirde aynı şikayetlerde 15 asker daha vardı. Oradaki rütbeliler bizim eğitimden kaçtığımızı düşünerek usta bir askere ’Bunlar eğitimden kaçmak için gelmişlerdir, ayran içsinler’ dedi. Ayran içtik. Ancak rahatsızlığımız geçmeyince akşama da hastaneye gittik" ifadelerini kullandı.

Müştekilerin ifadelerinin ardından SEGBİS ile diğer müştekilerin ifadelerine başvurulmak üzere dava 17 Ocak 2019 tarihine ertelendi.
Kaynak: iha