Mardin’de, Türkiye’ye illegal yollarla girdikleri ve batı illerinde eylem yapacakları bilgisi üzerine yapılan çalışmalarda yakalanan 2 terörist tutuklandı. Gözaltına alınan bir şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edinilen bilgilere göre, MİT ve Mardin Emniyet Müdürlüğü, Türkiye’ye illegal yollarla giren PKK’lı teröristlerin, eylem yapmak amacıyla batı illerine doğru hareket ettiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine yapılan çalışmalarda, 2016 yılında üniversitede okurken terör örgütü PKK’ya katıldığı tespit edilen Rohani S. adlı teröristin, Şırnak’tan yola çıktığı öğrenildi. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca, “terör bağlantılı kayıp şahıs” olarak aranma kaydının bulunduğu da tespit edilen terörist, “Rukiye Orman” adına kayıtlı sahte kimlik ve yanındaki İsmet D. adlı şahıs ile birlikte araçlarına düzenlenen operasyonla yakalandı.

İstihbari bilgi üzerine önlemleri arttıran polis, Kızıltepe ilçesi Şanlıurfa yolu üzerindeki uygulama noktasında ise bir aracı durdurarak, üzerinde H.S. adına kimlik bulunan zanlının şüpheli hareketleri üzerine inceleme başlattı. İncelemede şüphelinin kimliğinin sahte olduğu, Ankara’nın Çubuk ilçesi Sulh Ceza Hakimliğince "silahlı terör örgütüne üye olma" ve Çubuk 1’inci Asliye Ceza Mahkemesince "kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından aranan B.Y. olduğu tespit edildi. Teröristin, terör örgütüne 2015 yılında katıldığı ve İstanbul’a eylem yapmak amacıyla gönderildiğinin değerlendirildiği de öğrenildi.

Teröristler, Rohani S. ve B.Y., Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, İsmet D. adlı şahıs ise adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: iha