Milas’ın Ören Mahallesinde dün akşam saatlerinde selde kaybolan şahıs aranıyor. Kocaçay deresinden geçerken sel sularına kapılan ve bir kişinin öldüğü, bir kişinin de kayıp olduğu olayda, bulunamayan Nuri Gümüş’ü arama çalışmaları sürüyor. Olayda Nuri Gümüş’ün eşi Belgin Gümüş’ün (53) cesedi, aracın süreklendiği yerin 800 metre ilerisinde bulundu.

Gece saatlerinde AFAD, UMKE, 112, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, MUSKİ ile Jandarma ekipleri karadan arama çalışması başlattı. Polis Su altı dalgıçları da olay yerine gelerek kayıp 62 yaşındaki Nuri Gümüş’ün bulunması için gece boyunca deniz içinde çalışmalarını sürdürmüştü. Sahil Güvenlik ekipleri gece havadan helikopter ile arama yapmış, gecenin ilerleyen saatlerinde arama çalışmalarına ara verdi.

Sabah saatlerinde arama çalışmaları tekrar başlarken, Kocaçay deresinin denize ile bütünleştiği alanda AFAD, Polis su altı dalgıç ekipleri kıyıya yakın bölümde, Sahil Güvenlik dalgıç ekipleri de açıkta arama çalışmalarını sürdürüyor. Ören Mahalle Muhtarı Bekir Keser, “Dünkü su taşkınından sonra, selde kaybolan kadına ulaşıldı, ama erkek şahsın halen aranması sürüyor. Sahil Güvenlik ekibi, AFAD, Muğla Su altı dalgıç ekibinin tamamı bu alanda çalışıyor. Herkes kayıp şahsı bulmak için gayret sarf ediyor. Gece Sahil Güvenlik helikopteri ve botları arama çalışmasını halen sürdürüyor. AFAD’ın çalışmaları da sürüyor. Ancak henüz bulunamadı. Gümüş çifti 7 yıldır burada yaşıyorlar. Kendilerini de şahsen tanıyorum. Emekli öğretmen olduklarını biliyorum. Burada sivil toplum kuruluşları, devletin bütün birimleri seferber durumda. Nuri Gümüş’ü bulmak için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar” dedi.

Dün akşam saat 19 sıralarında Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi’nde İskele Caddesi’ne bağlanan tali yoldan 48 AAV 96 plakalı araç ile geçmeye çalışırken denize yakın Kocaçay Deresi’nin taşması sonucu sel sularına kapılarak denize sürüklenen araçta sürücü Nuri Gümüş eşi Belgin Gümüş ile Yunusbey Çetin ve annesi Ayla Beyçetin bulunuyordu. Aylabey Çetin ve oğlu Yunusbey Çetin araçtan sağ kurtulurken, Belgin Gümüş’ün cesedine ulaşılmıştı. Nuri Gümüş’ün bulunması için arama çalışmaları halen devam ediyor.
Kaynak: iha