Eskişehir’de bir tekel bayiinde yaşanan ve 1 kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili

davada tutuksuz sanıkların tutuklanmasına karar verilerek dava 9 Kasım’a ertelendi.

Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklardan Sözgün Y. (56), Ragıp Tehir G. (55) ve tutuksuz sanıklardan Yaşar A.(32), Mustafa P. (19), Nurullah Oğuzhan E. (20) ile avukatları hazır bulundu.

İddianamenin okunmasının ardından savunma yapan tutuklu sanık Sözgün Y., “İzmir Cezaevinden izinli olarak çıktım. Ragıp Tahir G.’yi 15 yıldır tanırım. Bana Eskişehehir’e gel yanıma uğra dedi. Önce memleketime gittin sonra da Ragıp’ın yanına gittim. İzin günlerimiz dolduğu için ikimiz de firari duruma gelmiştik. Ben KOAH hastasıyım. Ameliyat olmam için para bulmam lazımdı. Ragıp bana para bulabileceğini söyledi. Yaşanan olayın azmettiricisi Ragıp Tahir G.’dir” dedi.

“Sadece ayağına sık”

Sözgün Y., Ragıp Tahir G.’nin ölen Ayhan Köle’nin sadece tehdit edilmesi üzerine kendisini görevlendirdiğini anlatarak savunmasına şu şekilde devam etti:

“ Ayhan Köle Eskişehir’de bir tekel bayii işletiyormuş. Ben kendisini tanımam ama abilerini tanırım. Ekmeklerini yemişliğim var. Ragıp bana ‘bu adamda para var. 300 bin lira ve bir araba isteyeceğiz. Paranın yarısını sana vereceğim. Sana bir sahte kimlik de çıkartırım. İstanbul’a gider ameliyatını olursun. Öldürme, sadece ayaklarına sık’ dedi. Olay günü ben de daha önce cezaevinde tanıştığım Yaşar Arpacı’dan bir araba istedim. Gece arabayı Mustafa P. ile Nurullah Oğuzhan E. getirdi. Tekel bayiinin tenhalaşmasını bekledim. İçeride 3 kişinin kaldığını görünce girdim. Ben sadece korkutmak amaçlı şişelere ateş etmiştim. Ama o mermiler sekerek başlarına isabet etmiş olabilir. Daha sonra 2 el daha bilinçli bir şekilde ayaklarına sıkarım. Pişmanım” ifadelerini kullandı.

“Para vereceğime dair vaatte bulunmadım"

Ragıp Tahir G. ise olayla bir alakasının olmadığını söyleyerek, “Ben 30 yıldır cezaevindeyim. Ölen adamın yaşı benim içerde durduğum süre kadar. Cinayeti işleyen kişiyi tanırım. Gariban bir adamdır. Fakat para vereceğime dair vaatte bulunmadım. Kendisi İzmir’e kaçtığında beni aramıştı. Ben alkollüydüm. Ne konuştuğumuzu hatırlamıyorum. İzmir’de olduğunu polise benim söylediğimi düşünerek suçu üzerime atıyor. Olay ile alakam yoktur” şeklide konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verirken, tutuksuz sanıkların da tutuklanmasına karar verdi. Heyet dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 9 Kasım’a erteledi.

Olay

Olay geçtiğimiz 6 Ocak’ta Bahçelievler Mahallesi Dumanlı Sokak’ta yaşandı. İddialara göre Sözgün Y., market sahibi Ayhan Köle ile yanında bulunan Savaş Köral’a işyeri içersinde tabancayla ateş etti. Olayın ardından Sözgün Y. kaçarken market sahibi Ayhan Köle olay yerinde öldü. Yaralanan şahıs Savaş Köral ise hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.
Kaynak: iha