Yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi;

İl Emniyet Müdürlüğü Sorumluluk Sahasında; 

Emniyet Müdürlüğümüzce FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 7 şahıs yakalanmış, 5 şahıs Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştır. 1 şahsın gözaltı işlemleri devam ederken 1 şahsın ise dosya kapsamında başka il’e  sevki sağlanmıştır.

İlimizde genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde ise; 330 Yabancı uyruklu şahısın denetim ve kontrolü gerçekleştirilmiş, 3 Adet Ruhsatsız Tabanca, Bu tabancalara ait 27 adet mermi, 1 Adet Av Tüfeği, 81,46 Gr. Esrar, 520 Adet Hint Keneviri, 5 Adet Ectasy, 8 Lt. Kaçak içki, 580 Adet Kaçak Sigara, 915 TL. Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama Suçundan ele geçen para, 2 Adet kesici-delici alet ele geçirilmiştir.

Ayrıca; Fuhuşla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda 33 T.C vatandaşı bayan hakkında çevreye rahatsızlık vermekten işlem yapılmıştır, ayrıca 2 yabancı uyruklu bayan ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edilmiştir. TCK 228 sayılı Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama Kanununa muhalefetten 1 Kıraathaneye, Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine dair kanuna muhalefetten 2 Pastaneye, 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefetten 8 Konaklama Tesisine, Açıktan İçki satışından 1 Büfeye, Bandrolsüz İçki Satışından 1 Büfeye olmak üzere toplam 13 işyeri hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Değişik suçlardan arama kaydı olan (53) şahıs yakalanmış, Kayıp olduğu bildirilen (9) şahıs bulunmuş, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’ndan başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden (56) şahsa işlem yapılmıştır, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Bıçakla Yaralama, Uyuşturucu, Hırsızlık, Dolandırıcılık, Tehdit-Hakaret suçları başta olmak üzere toplam (26) olay aydınlatılmış ve (46) şüpheli şahıs yakalanmıştır. İlimiz merkez ve ilçelerinde okul çevrelerinde bulunan 49 adet park ve bahçelerin ise denetimi sağlanmıştır.

Trafik ekiplerimizce yapılan denetimlerde ise; Toplam (6.095) araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 1.301 araç sürücüsüne toplam 293.050 TL cezai işlem uygulanmıştır. Çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 4 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenmiştir.

Bu kapsamda; Emniyet kemeri denetiminde 1.925 araç kontrol edilmiş, 11 araç sürücüsüne, Motosiklet denetimlerinde 11 araç kontrol edilmiş, 6 araç sürücüsüne, Yolcu taşıyan araç denetiminde 194 araç kontrol edilmiş, 66 araç sürücüsüne, Yük Taşımacılığı yapan araçların denetiminde 604 araç kontrol edilmiş, 27 araç sürücüsüne, Okul Servis araçları denetiminde 536 araç kontrol edilmiş, 4 araç sürücüsüne, Alkol denetimlerinde 861 araç kontrol edilmiş, 17 araç sürücüsüne işlem yapılmıştır. Radarlı hız denetiminde ise 251 araç/sürücüye işlem yapılmıştır. Yapılan denetimlerde 26 araç trafikten men edilmiştir.

İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Sahasında;

Asayiş Olayları; İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması için asayiş olayları kapsamında icra edilen devriye faaliyetleri ve müdahale edilen olaylar sonucu;

27-29 Aralık 2018 Perşembe ve Cumartesi günlerinde 09.00-23.00 saatleri arasında yapılan “BÖLGESEL ve TÜRKİYE HUZUR VE GÜVEN UYGULAMASI” kapsamında sorumluluk bölgemizde toplam (174) Jandarma personeli ile kontrol noktaları, park, bahçe ve umuma açık alanlar olmak üzere (266) yer kontrol edilmiş, (3.956) şahıs, (1.744) araç sorgusu yapılmış, değişik suçlardan aranan (2) şahıs yakalanmış ve (1) tabanca ile (56) fişek ele geçirilmiş, (4) araca (2.723,00 TL.) para cezası uygulanmış ve (4) araç trafikten men edilmiştir.
Ayrıca; Kasten Yaralama, Hakaret ve Tehdit olayları başta olmak üzere meydana gelen (56) asayiş olaylarında (41) şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, Çeşitli suçlardan aranan (7) şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş ve (4) hacizli araç yakalanarak yediemin otoparkına teslim edilmiştir.

Yılbaşında Alınacak Emniyet Tedbirleri; Kamunun huzur ve güvenliğinin sağlanması, anayasal düzen ve genel güvenliğin korunması, suç ve suçlularla mücadelede etkinliğin artırılması maksadıyla; Trabzon İl J.K.lığınca, yılbaşında alınacak emniyet tedbirleri kapsamında önleme uygulamaları icra edilecek olup, icra edilecek faaliyetlerde toplam (142) unsur, (550) personel ve (140) araç ile birlikte, yol kontrol ve aramaları ile umuma açık eğlence yerlerinin denetim ve kontrolü yapılacaktır.