Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan özel bir yabancı dil kursunda silah zoruyla 7 kişiyi rehin alan E.K., 36 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 23 Şubat 2018 tarihinde meydana gelmişti. Adapazarı ilçesi Semerciler Mahallesi Çark Caddesi üzerinde bulunan özel bir yabancı dil kursuna giren E.K. (50), 7 kişiyi rehin almış, olay yerine Özel Harekat Polisi başta olmak üzere çok sayıda polis ekibi sevk edilmişti. Polislerin geldiğini gören şüpheli havaya 2 el ateş ederek polisleri uzaklaştırmak istemiş, o esnada ise ekiplerce yapılan operasyon sonucu şahıs etkisiz hale getirilerek Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülmüştü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adli mercilerce 3 Mart tarihinde tutuklanan E.K., Sakarya 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonucunda; dil kursunda rehin aldığı 7 kişinin her biri için "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 5’er yıl, "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 10 ay, "mala zarar verme" suçundan 10 ay olmak üzere toplam 36 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Öte yandan, şahsa "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki kanuna muhalefet" suçundan 500 lira para cezası verildiği öğrenildi.
Kaynak: iha