Trabzonspor yeni başkanı ve yönetimiyle Karadeniz derbisine çıkıyordu. Altyapı teknik direktörü Sadi Tekelioğlu takımın başında deplasmanlarda yüzü gülmeyen bir teknik adamdı. Futbolcuların ödemeleri yapılmış ve belli ki bu durum futbolcuların üzerinde olumlu etki yapmıştı. Süleyman Hurma'nın istifası çok tazeyken maça bu gelişmelerin ışığında başladı Trabzonspor.

Maça hızlı giren Trabzonspor oyuna hükmeden ve yönlendiren taraftı. Rizespor Trabzonspor'lu oyuncuların istekli futbolu karşısında etkisiz kalıyordu. Dakikalar 24'ü gösterdiğinde kazanılan penaltıya sosyal medyada Trabzonspor'lu taraftarların genel çoğunluğunun yorumu penaltı olmadığı yönündeydi. Sezon başından beri iki penaltı kaçıran Cardozo bu penaltıyı da kaçırınca taraftarlar penaltı için haksız olduğu yönünde kanaat getirerek "İyi ki Kaçtı" yorumunda bulunuyorlardı. Devamında ise Trabzonspor yılmadı ve ataklarını devam ettirdi. Sezonun en etkili hücum futbolunu ortaya koyan Trabzonspor Kweuke'nin iki kez elle kestiği toplarda penaltısı görmezden gelinirken yine bir pozisyon da daha Rizespor'lu futbolcunun elle oynamasına rağmen üç penaltısı verilmedi. Devamında iki kez futbol sahalarında voleybol oynayan Kweuke'nin golü geldi. Gol pozisyonunda yavaş kalan Douglas bir kez daha Trabzonspor'un stoperi olmadığını kanıtladı. Öyle ki Kweuke çok süratli bir futbolcu olmamasına rağmen Douglas'ı yürüyerek geçti ve golü attı. İlk yarının devamında Alper Uludağ'ın elle defalarca dokunduğu topta hakem Rizespor'un da penaltısını vermedi. Trabzonspor'un yediği ikinci goldeyse Alper Uludağ'ın büyük eksikliği golün başlıca nedenlerinden. Trabzonspor bu savunma ve beklerle ligi zor bitirir.

İkinci devrede Alper'in oyundan alınmasıyla Erkan'ın oyuna girmesi Sadi hocanın maçı bırakmadığını gösteriyordu. Trabzonspor ataklarını arttırırken Aytaç ve Mustafa'nın pozisyonlarında kaleci İtandje mutlak iki tane golü önlüyordu. Dakikalar ilerlerdikçe direnci daha da artan Rizespor karşısında  skoru önce azaltıp sonra dengeyi yakalamak amacında olan bir Trabzonspor izliyorduk. Dakikalar 66'yı gösterdiğinde Douglas'ı oyundan alan Sadi hoca yerine Marin'i alıp daha da risk alıyordu. Yapılan bu hatalı taktik değişiklik çok geçmeden Trabzonspor adına pahalıya mal oluyordu. Yetmişikinci dakika da savunmanın yerleşim hatasında Rizespor golü buluyordu. İlerleyen dakikalarda oyuna dahil olan Cavanda yine benzer bir pozisyonda topu çizgiden çıkararak farkın daha da artmasını engelliyordu. 

Maçın ötesine geçen bazı noktalara değinmem gerekirse hakem Trabzonspor'un net 3 penaltısını vermeyerek maçın sonucuna direk etki etmiştir. Aynı şekilde Rizespor'un da bir net penaltısını vermemiştir. Maça değinmem gerekirse Trabzonspor iyi futboluna rağmen kaçırdıkları yüzünden ve Trabzonspor'un kalitesinin altındaki savunma hattı yüzünden mağlup olmuştur.  

Maçın adamı:Itandje
Maçın kötüsü:Ali Palabıyık