Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetini yazdığı tarihi köşkün restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Trabzon Atatürk Köşkü, 100. Yıla hazırlanıyor.

TRABZON ATATÜRK KÖŞKÜ RESTORE EDİLİYOR

Atatürk'ün konakladığı ve vasiyetini yazdığı tarihi Köşkün restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Cumhuriyet'in 100. yılına hazırlanan Atatürk Köşkü Trabzon halkı ve tüm milletin ziyaretine açılacak.

30 kişilik uzman ekiple devam eden titiz çalışmalarda, mobilyalar Ankara'da tamir edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Atatürk Köşkü restore çalışmaları sebebiyle, kentin tarihi ve turistik noktası, 21 Eylül'de ziyarete kapatılmıştı.

Trabzon Atatürk Köşkü, 1 yıl sürecek çalışmaların ardından, Cumhuriyet'in ilan edilişinin 100'üncü yılında, 2023 yılında düzenlenecek özel bir resepsiyonla ziyarete açılacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Murat Öztürk, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Murat Zorluoğlu'nun talimatıyla 2020 yılında köşkün yenilenmesi için teknik bir heyetin oluşturulduğunu söyledi. Tarihi köşkte çalışmalar profesyonel bir ekip tarafından yürütülüyor. 
Eşyalar, mobilyalar, halılar, perdeler onarılıyor. Sil baştan yenilenen iç ve dış tasarımda, tarihi nitelikler bozulmadan yenilenecek. 100'üncü yılda Cumhuriyet resepsiyonunun Trabzon'daki Atatürk Köşkü'nde yapılması hedefleniyor.

Trabzon'un Soğuksu bölgesinde çam ağaçlarıyla çevrili alanda yer alan Atatürk Köşkü, 1912 yılında Konstantin Kabayanidis tarafından yapılmıştır. Atatürk'ün konakladığı ve vasiyetini yazdığı köşkte, Mustafa Kemal Atatürk'e ait 344 eser sergileniyor.