Oysa, Trondsen Trabzonspor’un en sorunlu bölgesinde bu akşam bana göre o malum hatalı pas harici, harika bir oyun sergiledi..

Hafta içi Avrupa Kupa mücadelesini ikinci plana atarak, Trabzonspor maçını düşünerek, bir çok as oyuncusunu rotasyona alarak, kendi evinde zirveden kopmamak, hem de namağlup lideri yenebilmeyi amaç edinen Sergen Yalçın, Abdullah Avcı’nın tuzağına düştü..

Zirve yolunda Trabzonspor’un önlenemez yükselişi İstanbul’da da devam etti.

Ki takımın, bu sene neredeyse yüzde kırkını kendi başına ihtiva eden Bakasetas’ın da daha karşılaşmanın başlarında talihsiz bir şekilde mecburen oyundan çıkması bile, bu akşam Trabzonspor’un o sakin ve sonuca odaklı oyununa negatif anlamda bir sekte vuramadı..

Son iki haftada vasatın altında oynayıp, puanları toplamanın meyvesini böyle büyük maçlara taşıyabilmektir aslolan..

Trabzonspor, bu sene öyle bir özgüven patlaması yaşıyor ki, kendi oyunundan asla ve kata vazgeçmiyor..

Ve bu durum kendi içinde kurumsal bir oyun kurgusu içinde  karşısındaki rakiplerininde gardını kırmakta..

Mesela bu akşam tıpkı Beşiktaş’ın yaşadığı haleti ruhiye gibi..

Aslına bakarsanız, Beşiktaş kendi adına kötü oynamadı diyemeyeceğimiz bir maçta, Trabzonspor’un sakin ve tavizsiz oyununa baş eğmekten kendini alamadı..

Hatırlıyorum da, maçların son çeyrek ya da son uzatma dakikalarında olmadık golleri kalesinde gören, sırf bu skoru tutamamaların yüzünden şampiyonlukları ( belkide ) kaybeden Trabzonspor’dan  bugün skor her ne olursa olsun oyun sistemine sadık kalan ve skor kadar oyununu da sonuna kadar tutabilen bir Trabzonspor izlemek...

Yani kısaca olayın özeti tek kelimeyle: SABIR!..

Yaklaşık bir senedir Trabzonspor’un başında olan Abdullah Avcı’nın bu sene Trabzonspor’a aşıladığı en büyük kazanımın ‘sabır ‘olduğunu düşünüyorum..

Abdülkadir ve Cornelius’un soğukkanlı ve akıl dolu gol vuruşlarıyla Beşiktaş’a zirve yolunda ağır bir fatura kesen Trabzonspor’un camia olarak her yönden kenetlenmesi elzem olacaktır..

Sahada Abdullah Avcı ve ekibi  rakiplerini avlamada pek bir maharetli oldukları aşikar..

İş bu minvalde yönetime ve taraftara çok sorumluluk düşmekte.

Hasan Akbaş

Haberts.com