Trabzonspor sezona kendi sahasında Bursaspor ile yaptığı açılış maçıyla başladı. Yeni kurulan bir takım olması itibariyle oyuncuların uyumu ve kondisyonu, hazır olmayışı olarak Bursaspor maçında iyi bir görüntü vermedi. Daha sonra UEFA’da oynanacak olan Rostov maçı hazırlıkları başladı. Yalnız anlamadığım oyuncular daha hazır olamayabilir. Ama Vahid Hoca da hazır değil, çünkü devamlı gündeme olumsuz demeçler vererek camiayı da karamsarlığa itiyordu. Buna eş değerde Malouda gerginliği, Rostov’a karşı ‘mucize galibiyet almak’ kelimesini kullanmak güvensizlik mi bilemiyorum. Benim burada şunu söylemem gerekir; bir takımın hocası önce kendine güvenecek, moralini üst düzeye çıkaracak ve oyuncusuna da moral verecek. Vahid Hoca’nın Rostov maçında yapmış olduğu en doğru hareket, Mustafa’yı ilk 11’de başlatmasıydı. Genelde Rostov ataklarında hep Mustafa sahneye çıktı ve yerinde müdahaleleriyle dikkat çekti.

Rostov zaten kendi liginde 3 mağlubiyet alarak Trabzon’a geldi. Ama 30 dakikalık bölümde dirençli oldular. Daha sonra Trabzonspor ağırlığını koyarak sol taraftan Yusuf ile ataklarını arttırdı. Ama sağ taraftan Bosingwa ile fazla hücum üretemedi. 37. dakikada gelen gol, tam bir karambol golüydü ve bu gol Trabzonspor’u öne geçirdi. Gol ile beraber üstünlük tamamen Trabzonspor’a geçti. Ve ilk yarı Trabzonspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile kapandı.

İkinci yarı Trabzonspor maça temkinli başladı. Rakip Rostov da tıpkı Trabzonspor gibi kontrollü oynamak niyetindeydi. Ancak Rostov savunması, ikinci yarının ortalarında büyük bir hata yaptı. Yeni transfer Cardozo da bu pozisyonda kurnazlığıyla topla buluştu ve kalecinin üstünden aşırtma bir vuruş yaparak, bu hatayı affetmedi.

Mustafa Yumlu, bu golden önce olduğu gibi sonraki dakikalarda da Rostov ataklarında başarılı müdahaleleriyle alkış topladı. Vahid Hoca’nın 70. dakikada Yusuf’u dışarı alıp Fatih’i oyuna alması, yerinde bir karardı. Bosingwa da maçın yıldızlarındandı ve takımının atağa kalkmasında etkili oldu. Sahadan gol yemeden iki farklı bir skorla galip ayrılan Trabzonspor, rövanş maçı için büyük avantaj sağladı.