O’nun için bir zamanlar ‘’ Sırası Gelen Adam ‘’ diye bir yazı kaleme almıştım. Fakat o, en başta beni yanılttı, sıramı bile savmadan…
Pek çokları Romanya Milli takımı hocasının basın toplantısında sarf ettiği sözlere pek itibar itibar etmemiş anlaşılan!
Dün akşam Sayın Avcı’nın Milli takıma ne oynattığını anlayan biri varsa beri gelsin.
Özellikle Hasan Ali Kaldırım ve Hamit Altıntop’un bu form ve atraksiyonlarıyla yer aldıkları bir takımdan da bir şey beklemek fazla iyimserlik olur diye düşünüyorum.
Romanya bu grupta bir kere şu hedefi bet bir şekilde koymuş kafasına: Bu grupta bizim tek rakibimiz Türkiye ve biz onu mutlaka ve mutlaka ekarte etmeliyiz, diye kendilerini o kadar mükemmel şartlamış ki, bunu biz dün akşam; tel tel dökülen ve hedefinin bu grupta ne olduğunu bir türlü anlayamadığımız milli takımımız karşısında daha iyi anlama fırsatı bulduk.
Sayın Avcı kadro seçiminde hep, bizimle olan futbolcular deyip duruyor! Bende şimdi soruyorum hocama (?)… bu nasıl bizimle(lik)?…
Koca bir doksan dakika net bir pozisyonu olmayan, bir elin parmakları kadar bile korner atışı yap(a)mayan ve üstelik bütün bunları deplasmanda değil, kendi evinde üretemeyen bir milli takımın ben geleceğe dair bir plan ve projesi olduğuna kesinlikle inanmıyorum.
Emre Belezoğlu ve Arda Turan isterlerse kıpırdayacakları bir oyun taktiğiyle bir yere varılamayacağı çok açık ve aşikardır.
Hafta içi demeçlerde özellikle Trabzonspor’un kadro eleştirilerine cevap verirken hoca; biz bizimle olan ve birlikteliğimize alışmış oyuncuları tercih etme yolunu seçtik demeye getirmişti.
Ne demekti bu ‘’ bizimle olmak ‘’ felsefesi, ben anlayamadım. Futbolun içinde biz ve siz olur mu? Bu ötekileştirme neden?
Oysa bu takımda Yasin, Olcan ve hatta Mustafa Yumlu pekâlâ olabilirdi diye düşünüyorum. Hele dün akşam izlediğim milli takımı gördükten sonra. Özellikle Gökhan Gönül’ün önünde Yasin’i dün akşam çok aradı gözlerim, o herkesin uykusunun geldiği anlarda. Hem daha çok gurbetçi oyunculardan yana tercih yapan ‘’ Sayın Avcı ‘’bilmiyor mu ki, Yasin’in de bir zamanlar Almanya’da futbol oynadığını!
Trabzonspor ve diğer takımlarımızın değerli oyuncuları yine de küsmeden hedef ve ideallerine koşma adına çalışmalarına her zamankinden daha çok azmetmelidirler.
Bu ülkede milli takıma seçilemediği üzülen ve milli görev için her daim heyecanla bekleyen bütün futbolcularımızı ben yürekten takdir ediyorum. Çünkü her şeyin rant ve çıkar ve de sindirme politikasına teslim olduğu bu zamanlarda böyle futbolcuların olması beni ileriye doğru daima umutlandırmaktadır.
Sonuç olarak tercihlere saygımız vardır elbet. Fakat oynatılmak istene oyun ve bu ülkenin gerçekten hedefinin ne olduğunu bilmekte sanırım bir futbolsever olarak en doğal hakkımız olsa gerek diye düşünüyorum.
Çünkü masal dinleme zamanı geçti, hele Abdullah Avcı’dan hep geçti…