Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi.
“Avrasya Üniversitesi olarak her geçen gün öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda akademik derinliğimizi arttırıyoruz. Bölüm ve programlarımıza alanında en iyi akademisyenleri alarak öğrencilerimizin en kaliteli eğitimi alabilmeleri için çalışıyoruz. Üniversitemiz sağladığı istihdam ile bölgemizde en önemli kurum ve kuruluşlar arasında yer alıyor”
“Avrasya Üniversitesi kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı olarak bu vesileyle tüm velilerimize ve özellikle üniversitemize evlatlarını göndermeyi düşünen velilerimize şunları söylemek isterim. Üniversitemiz evlatlarınızın eğitim yuvası ve ailesi olacaktır. Burada alacakları eğitim onları dünyanın her köşesinde değerli kılacak donanım ve yetkinliği sağlayacaktır. Onları en iyi şekilde yetiştireceğiz. Bunun için alanında en iyi akademisyenleri, en uygun eğitim alanlarını, en kaliteli kültür ve spor alanlarını hazırlamak bizim en önemli işimizdir”
“Sevgili aday öğrencilerimiz, hiç kuşkusuz ki geleceğimizin teminatı olan sizler, içinizde taşıdığınız sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli değerlersiniz. Sizler, ecdadımızdan aldığınız ilhamla dünyaya örnek olacak ve milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacak kudrete ve vizyona sahipsiniz. Tüm çalışmalarımız sizin içindir. Ailemize yeni katılan akademisyenlerimiz ve çınarımızın yeni filizlerini oluşturacak siz öğrencilerimiz ile güçlendikçe güçleneceğiz”