Türkiye’nin en fazla üyeye sahip memur sendikaları konfederasyonu olan Memur-Sen Aydın İl Temsilciliğinden, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek geldi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla Atatürk Kent Meydanı’nı dolduran Aydın Memur-Sen üyeleri, terör örgütleri ve onların destekçisi emperyalist güçlere gözdağı verirken, kahramanca mücadele eden Mehmetçiğe de moral verdi. Mehmetçiğe destek açıklamasına Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Aygül, Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer ve Memur-Sen’e bağlı sendikalar üyesi çok sayıda kamu çalışanı katıldı.

Zeytin Dalı Harekatı’nın Türkiye’nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye’de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adı olduğunu kaydeden Ali Aygül, “Afrin, emperyal aklın çöküşünü sağlayacak, sömürgen devletlerin Ortadoğu’dan göçüşünü hızlandıracak iradenin karargahıdır. DEAŞ’ı, PKK/PYD’yi ve FETÖ’yü bu noktadan değerlendirdiğimizde, ülkemizde ve bölgemizde son beş yıldır yaşananları daha net anlamış oluruz. DEAŞ, PKK/PYD ve FETÖ arasındaki hem gizli hem de kirli ittifak, bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. Afrin’de yürütülen operasyona karşı içeride karşıt cephe oluşturmak için ter ve dil dökenler de bizim nazarımızda bu kirli ittifakın, tapınak şövalyeleri hükmündedir. 15 Temmuz’da FETÖ aparatıyla gerçekleştirilen işgal girişimi sırasında, sınırımızın güneyinde PKK’lı teröristlerin tetikte bekletildiği herkesin malumu. Suriye’nin kuzeyinde DEAŞ ile PKK/PYD arasındaki dönüşümlü strateji de öyle. DEAŞ’la mücadele ediyor diyerek PYD’nin terör faaliyetlerinin DEAŞ’la üstünün örtüldüğünü de hepimiz biliyoruz. Daha da ötesi, DAEŞ’le mücadele hikayesi abartılarak ile PYD’nin silah sermayesi artırılarak, örgütler arası dayanışmanın derinleştirildiğini de biliyoruz. Türkiye, Fırat Kalkanı operasyonuyla bu düzeni bütün çıplaklığıyla ifşa etmiştir. DEAŞ, şimdi nerede? Bazı ülkelerin Zeytin Dalı Harekatı’na karşı DEAŞ’la mücadeleye akamete uğratmasın söylemlerinin neyi amaçladığını çok iyi biliyoruz artık” şeklinde konuştu.

"Türkiye hem terörle hem emperyalist güçlerle mücadele ediyor"

15 Temmuz darbe girişimiyle Türk ordusunun zayıfladığını sananların büyük bir yanılgıya düştüklerini ifade eden Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer ise, “15 Temmuz darbe girişimiyle ordusu zayıfladı’ dedikleri Türkiye’nin teröre karşı sürdürdüğü başarılı operasyonlar sonrasında, sivil katliam yapmakla mahir bazı ülkelerin ‘Siviller zarar görüyor’ kartını devreye sokmaları da gerçekten manidar. Türkiye, 15 Temmuz darbesinden sonra ordusuna sızmış gladyo artıklarını ve emperyalizmin aparatı FETÖ’cüleri temizleyerek operasyon gücünü artırmıştır. Asıl korkulan budur. Korktukları başına gelecek, emperyalizm ülkemizden olduğu gibi medeniyet coğrafyamızdan da def edilecek. Biz sulh istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz; ‘Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor’ Türkiye’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de Allah yardımcınız olsun diyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha