Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada önemli detaylar yer aldı. Açıklamada Köşk ilçesinin Aydın merkeze 23 kilometre mesafede bulunduğu, 27,517 kişilik nüfusun büyük bir sağlık ihtiyacının bulunduğu ve artık Köşk ilçesi sakinlerinin 10 yatak kapasiteli bir entegre hastanede birçok sağlık ihtiyaçlarının karşılanacağı duyuruldu. 5,150 metrekarelik bir arsa üzerine inşa edildiği belirtilen entegre devlet hastanesinin 1048 metrekarelik oturum alanı olduğu açıklandı.

Aile hekimlerinin de hastane bünyesinde hizmet vermeye başlayacağı hatırlatılan açıklamada acil sağlık hizmetleri, toplum sağlığı hizmetleri ve çeşitli branşlarda hizmetler verileceği belirtildi. 16 Aralık 2019 Pazartesi gününden itibaren yeni binada hizmete başlanacağı belirtilirken, yapılan yeni hastane ile birlikte sağlık hizmetlerinden alınacak verimin artmasının hedeflendiği açıklandı.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğünün açıklamasında yapılan hastanenin maliyetine de yer verildi. Yaklaşık 7,3 milyon liraya mal olduğu açıklanan hastanenin yalnızca Köşk ilçesi değil, çevre ilçelerin vatandaşlarının da sağlık problemlerine çözüm olacağı iletildi.