Aydın’ın Didim ilçesinde, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinliği düzenlendi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ programı, Didim Valiler Ortaokulu tarafından ‘Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, Oda başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Ardından İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda birinci olan öğrenciler İstiklal Marşı’nı okudu.

Valiler Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘İstiklal Marşı’na doğru’ adlı oratoryonun gösterimi yapılırken, ardından ilçe genelinde İstiklal Marşı’nı güzel okuma ve ‘Sefakat’ adlı şiir kitabı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Oratorya ilçe protokolü tarafından büyük alkış aldı.
Kaynak: iha