Efeler Belediyesi ile Efeler Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu işbirliğinde Karahayıt Mahallesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi.

Karahayıt Mahallesi’ndeki kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Efeler Belediyesi Başkan Yardımcıları Belgin Alpdoğan ve O. Derya Tıkır, Efeler Belediyesi birim amirleri, Efeler Kent Konseyi üyeleri ile Efeler Belediyesi kadın personeli katıldı.

Etkinlikte, katılımcılara pilav, keşkek ve içecek ikram edilirken, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan adına tüm kadınlara kırmızı karanfil dağıtıldı.

Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Belgin Alpdoğan yaptığı konuşmada, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın yoğun iş temposu nedeniyle şehir dışında olduğunu hatırlatarak, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Ayrıca düzenlenen etkinlikte Avukat Ayça Öztürk tarafından kadına yönelik şiddetle ilgili kısa bir seminer de verildi. Efeler Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu Üyesi Fatma Tato, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Etkinlik sonunda, Bedensel Engelli oğlu Ali Ömer Derik için Anne Esin Güney Derik’e Efeler Belediyesi tarafından tekerlekli sandalye hediye edildi.
Kaynak: iha