Efeler Belediye Meclisi, Şubat ayı ilk oturumunu gerçekleştirdi. Efeler Belediye Meclis Salonu’nda Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 5’i gündem dışı olmak üzere toplam 15 madde görüşüldü.

Toplantıda konuşan Başkan Özakcan, İzmir Bölge İdare Mahkemesi’nin eski otogar alanı ile ilgili kararını verdiğini belirterek, "Daha önce eski Carrefour alanı, şimdi de eski otogarın olduğu yer, Efeler Belediyemize geçti. Mahkemenin verdiği bu karar, kesindir. Eski otogar alanına, belediye hizmet binamızı yapmayı planlıyoruz. Mahkeme kararıyla ilgili haberi aldığımız anda, belediye hizmet binası projemiz ile ilgili yarım kalan çalışmaların tamamlanması için talimat verdik. Projemiz tamamladıktan sonra, ihaleye çıkacağız. Binamızın temelini 4-5 ay içinde atmış oluruz. Çok hızlı bir şekilde yeni belediye hizmet binamızı gerçekleştirmek istiyoruz. Şimdiden Efeler Belediyemize, ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi binasının yarısının da Efeler Belediyesi’nin olduğunu ifade eden Başkan Özakcan, sözlerine şöyle devam etti:

"Sarı binanın bir bölü ikisi de bize intikal etmiş durumda. Belediye olarak, sarı binadaki bu yerimize taşınmayı düşünmüyoruz. Çünkü bu, fiziken de fiilen de mümkün değil. Orası ile ilgili kira ve ecrimisil bedeli taleplerimizi gerçekleştirmek üzere çalışmalarımız sürüyor."
Kaynak: iha