C vitamini içeren besinler hangileridir? Portakaldan daha fazla C vitamini sunan yiyecekler olduğunu biliyor muydunuz? Bağışıklık sisteminizi güçlendiren, hastalıklardan koruyan C vitamini bakın hangi besinlerde var? İşte, C vitamini almanın 7 lezzetli yolu!

C VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLER – 7 LEZİZ SEÇENEK!

NAR

Narlar olağanüstü süper meyvelerdir ve düzenli olarak tüketilmesi önerilir. Nar taneleri, günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 32'sini karşılar.

YOĞURT VE GOJİ MEYVESİ

Goji meyvesi ve kuru üzüm, kuru dut gibi tüm kuru meyvelerde yüksek miktarda C vitamini yer alır. Yoğurt ile kuru meyveleri karıştırıp tüketerek, hem leziz bir ara öğün hazırlayabilir hem de bağışıklığınızı güçlendirecek harika bir karışım elde edebilirsiniz. Vücuttan toksinleri atan bu karışım, ağrıları azaltır, göz sağlığını destekler ve kalp hastalığı riskini düşürür.

MANDALİNA

Bitkisel besin kaynakları arasında meyveler başı çekiyor. Mandalina da portakal gibi C vitamini deposudur. Karaciğer kanserine yakalanma riskini azaltan mandalina hem meyve olarak, hem de tatlılarda ve salatalarda tüketilebilir.

SMOOTHIE

Kahvaltıda içtiğiniz smoothie gibi içeceklerinizi daha leziz yapabilirsiniz. C vitamini içeren içecekler arasında C vitaminli meyvelerle hazırlanan smoothie’ler çok popüler ve sağlıklıdır. Çilek, portakaln ve mangolu içeceğinize şeker eklemeyin ve bir bardağıyla günlük ihtiyacınızın %70’ini karşılayın!

LAHANA, BROKOLİ VE ISPANAK

Brüksel lahanası, brokoli ve ıspanak, turunçgiller ve meyveler kadar C vitamini ile yüklüdür. Eğer sebze yemeyi sevmiyorsanız bunları soteleyip, kavurup ya da kızartıp da tariflere ekleyebilirsiniz.

KARPUZ

Karpuz, C vitamini ve A vitamini bakımından zengin olduğu için kolajen ve su ihtiyacımızı fazlasıyla karşılar. "C vitamini, cildinizi pürüzsüz ve saçınızı güçlü tutan bir protein olan kolajeni artırır. A Vitamini cilt hücrelerini onarır, kuru ve pul pul dökülen cildi onarır. Karpuzu meyve, içecek, tatlı olarak tüketmek mümkündür.

ÇİLEKLİ DONDURMA

Evde kendi doğal ve sağlıklı tatlınızı yapmaya ne dersiniz? Çilekli ev dondurması inanılmaz bir tatlıdır ve C vitamini ile yüklüdür.

Tatlının da iyi bir C vitamini kaynağı olabileceğini unutmayın. Bir fincan dilimlenmiş çilek tek başına lezzetli ve basit bir ikram olabilir ve günlük önerilen C vitamini alımınızın yüzde 130'unu sağlar.

Editör: Didem Bektaş