Trabzonspor süper ligin 7.haftası itibariyle 13 puanla 7.sırada bulunuyor. Karadeniz ekibi sezona güzel bir bağlangıç yapmış sonrasında birkaç maç taraftarını üzmüştü. Daha sonrasında UEFA Avrupa ligi ve süper ligde aldığı iki galibiyetle milli araya moralli giren Trabzonspor, taraftarını sevindirmeyi başarmıştı.

Trabzonspor son dönemde oyun olarakta taraftarını mutlu etmeye başladı. Özellikle Avrupa liginde Kızılyıldız'ın güzel bir oyunla mağlup edilmesi ve süper ligde oynanan Gaziantep FK mücadelesinde 2-0 geriden gelip güzel bir oyunla 3-2 mağlup edilmesi hem tarftarın hem de teknik heyetin yüzünü güldürmüştü. 

Takım oyununun yukarı doğru ivme kazanmasının ardından bazı oyuncuların performansları yukarı yönlü yükselişe geçti. Özellikle geçtiğimiz sezonun ilk haftalarında fırtınalar estiren Bakasetas ilk 9 haftada 7 gol atıp 3 asistlik performans sergilemişti. Bu sezona istediği gibi başlayamayan Yunan yıldız son haftalarda kendine gelmeye başladı. 

Bu sezon süper lig ve Şampiyonlar Ligi dahil olmak üzere sahaya çıktığı ilk 6 maçta 1 gol 1 asistlik performans sergileyen yıldız oyuncu daha sonrasında çıktığı son 4 mücadelede 2 gol 3 asistlik performans göstererek adından bahsettirmeye başladı.

Özellikle son dönemde teknik direktör Abdullah Avcı'nın oyun sisteminde yaptığı değişikler işe yaramış gözüküyor. Bilindiği üzere Trabzonspor son haftalarda Enis Bardhi ve Abdülkadir Ömür'ü kenara çekmiş sahada, numara olarak sadece Anastasios bakasetas kalmıştı. 

HaberTS - Mahmut Bulut