Geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un şampiyon olmasında büyük katkı sağlayan Yunan oyuncu Anastasios Bakasetas, ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu.

"Ressam olmak istiyordum"
Pod Gr sitesinden Stavros Theodorakis'e konuşan Bakasetas, "Anaokulunda ressam olmak istiyordum, birinci sınıftan sonra ise futbol olmaya karar verdim.

"Bir takımı destekliyorum ama..."
Bir takımı destekliyorum ama bunu yüksek sesle söylemekten hoşlanmıyorum. Ancak hiçbir zaman hayranı olmadım. Türkiye'deki futbolseverler Yunanistan'a çok benziyor" dedi.

Yunan bayrağıyla dans etmesi hakkında
Şampiyonluk kutlamalarında Yunan bayrağıyla dans etmesiyle ilgili konuşan Bakasetas, "Yunan bayrağıyla dans etmeyi planlamamıştım aslında. Siopis'le konuşmuştum. O da bana, "Tis Evdokias'ın To Zeibekiko ile gelmiyor musun" demişti.

"Hala 4-5 yılım var"
29 yaşındayım ve hala 4-5 yılım var. Şu an ne istediğimi biliyorum. Bir yardımcı antrenör bana, "Kariyerini bitirdiğinde futbolla ilgileneceksin" dediğinde sarsıldım. Ona bundan sonra hayatımdan zevk alacağımı söyledim. Bunu söylemesi beni üzdü. 

"Şansa inanmıyorum"
Şans konusuna gelince, hiç inanmıyorum. Bazı anlar gelecek ama bunların üstesinden gelmek ve hedefe ulaşmak sizin elinizde, bundan sorumlu olan sizsiniz. 

"Milli Takım'da harika zaman geçiriyoruz"
Milli Takım'da sadece iyi vakit geçirmiyoruz, harika zaman geçiriyoruz. Kibir yok, ben yok. Biz bunları eski nesle borçluyuz ve hepimiz başarılı olmak istiyoruz. Bu Milli Takım'ın neler yapacağı bize bağlı. Her zamankinden daha fazla hazır durumdayız" dedi.

Trabzonspor kariyeri
Öte yandan, bordo-mavili takımla olan sözleşmesi 30 Haziran 2024 yılına kadar devam eden 29 yaşındaki oyuncu, çıktığı 62 maçta 15 gol ve 10 asist kaydetti. Başarılı oyuncu 2021 ocak ayında Alanyaspor'dan 3 milyon Euro bonservis bedeliyle Karadeniz temsilcisine transfer olmuştu. (Ajansspor)