Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Huzur Türkiye-10" uygulaması kapsamında, Balıkesir’de de 14.00-19.00 saatleri arasında 20 ilçede asayiş denetimi yapıldı.

Güvenlik birimleri 81 ilde koordineli olarak "sabit yol uygulaması" ve "umuma açık yer uygulaması" şeklinde 2 aşamalı denetim gerçekleştirdi. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı Asayiş, Terör, Narkotik, Kaçakçılık Organize, Mali Şube, Özel Harekât polislerinin katıldığı operasyon, tüm ilçelerde gerçekleştirildi.

Toplam 20 ilçede, farklı noktalarda polis ve jandarma ekipleri şüpheli görülen araçları ve yayaları durdurdu. Balıkesir Merkez ve İlçelerinde asayiş denetimi yapan ekipler, şüpheli araçları durdurarak araçların içini kontrol etti, sürücü ve yolcuları GBT kontrolünden geçirdi.

106 sabit uygulama noktasında, ekipler şüpheli görülen kişileri durdurarak üst araması yaptı. Uygulama kapsamında durdurulan bazı araçlara, eksik evrak nedeniyle ceza kesildi ve çekiciyle otoparka götürüldü. Umuma açık yer uygulaması kapsamında da denetlemeler yapıldı. Yapılan aralamalarda haklarında yakalama kararı bulunan kişiler de yakalandı. 212 ekip’in destek verdiği denetlemelere 1150 personel katıldı.

Denetimlerde özel eğitimli narkotik ve patlayıcıya duyarlı 4 dedektör köpek katılırken, yapılan yol ve umuma açık yer denetimlerinde 13 bin 368 kişinin Genel Bilgi Toplama sorgusu yapıldı, 2394 araç kontrol edildi, 93 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı ve 44 araç ise trafikten men edildi.

Uygulama kapsamında haklarında arama kararı bulunan 26 kişi yakalandı, adli-idari işlem yapılan şahıs sayısı 56 olurken, 8 şahıs ise gözaltına alındı. Denetim sonucunda araçlara uygulanan ceza miktarı 41.273 TL. Denetimlerde yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 103 adet fişek, 1 adet kesici delici alet, 14.60 gr bonzai, 6 adet 3 metre uzunluğunda orman emvali ele geçirildi. 778 iş yeri denetlendi. Şahıslara ise 2079 TL idari para cezası uygulandı.
Kaynak: iha