Trabzonspor 6 Aralık kongresinde İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta ve Celil Hekimoğlu dosta düşmana birlik mesajı verdi.Yedi bin kişinin üzerinde katılım gerçekleştirilen kongre tamamlandı ve Muharrem Usta Trabzonspor'un yeni başkanı oldu. 

Muharrem Usta zor bir dönemde Trabzonspor'un başına geçti. Özellikle alacakları ödenmeyen futbolcuların takımdan gitme riski Usta'nın acilen kaynak bularak ödemeleri gerçekleştirmesi zorunluluğunu getiriyior. İşte bütün bu sıkıntıların gölgesinde bir maça çıktı bugün Trabzonspor.

**

Trabzonspor'da hocalar değişse de başkan da değişse değişmeyen bir gerçek var ki o da oynanan kötü futbol. Yapılan 25 küsür transfer ve bir türlü takım oyununu sahaya yansıtamayan bir takım Trabzonspor. Sadi hoca geçen hafta kırmızı kart cezalısı Alper'in yerine stoper bölgesinde oynayan ve daha önceleri solbek oynamış olan Aykut Demir tercihiyle başladı. Yedeklerdeki Musa Nİzam ise uzun süredir futbol oynamadığı için değerlendirilmemiş olabilir. Sadi hoca Aytaç Kara tercihiyle ve Erkan'ı yedek başlatarak beni şaşırttı. Sezon başında savunmayı toparlaması için transfer edilen Douglas zorunluluk dolayısıyla ilk 11'de başladı ve yine mevcuttaki stoper Yumlu'dan daha kötü bir performans sergiledi. Orta sahada Okay Yokuşlu'daki performans düşüklüğü devam ediyor. İlk yarıda vasatın altında bir futbol sergiledi ve oyundan alındı. Mbia üçlü ortasahanın sağında oynatılsa da yerini yadırgamadı ve ilk golde Cardozo'ya güzel bir asist yaptı. Tabi ki bu golde Eskişehir takımının çıkarken top kaptırması büyük bir hata. 

***

Oscar Cardozo Trabzonspor etkisiz olsa da 2 golde de başrollerde. İlk golde soğukkanlı bir bitiriş. İkinci gol öncesinde topu sol kanada aktardıktan sonra devamında penaltı yaptırması Cardozo için kolay işler. Rakibin 10 kişi kalmasını da sağlayan oyuncu yine Cardozo. Emre Güngör hem penaltı hem de ikinci sarı karttan oyundan atılırken günün en kötüsüydü.
***

Trabzonspor'da futbolcuların kötü performansı devam ediyor. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra normal bir takımın yapması gereken baskıyı arttırarak, topa sahip olarak farkı arttırmaktır  ya da rakibe alan vermeyerek yakalanan boşluklarla gol bulmaktır. Trabzonspor'da işler tam tersi şekilde işledi. İki gol avantajı yakalamışken  geriye çekilerek anlamsız bir gol yedi Trabzonspor.

***
Oyuna sonradan giren genç oyuncu Muhammet Beşir'in gol atmasını o kadar çok istedim ki Muhammet Beşir'de bu isteğimi geri çevirmedi ve golünü attı. Trabzonspor vasatın altında bir futbol sergilese de galip geliyordu. Özellikle topa sahip olma konusunda büyük problemler yaşayan Trabzonspor ligin son sırasındaki Eskişehir karşısında bile etkili olamadı. Trabzonspor ligin başından beri kötü futboluna devam ediyor. Kötü futbola rağmen alınan üç puan altın değerindedir. Haftaya Trabzonspor'u çok sert ve güçlü bir rakip bekliyor. Trabzonspor'un üzerindeki kara bulutları dağıtabilmesi için bir seri yakalaması gerekiyor ve bu serinin Rize maçıyla başlaması gerektiğini düşünüyorum.

***

Maçtan sonra Sadi Hoca'nın Muhammet Beşir'i 74. dakika da oyuna almamasının ise ilginç bir hikayesi var. Yıllar önce yine Trabzonspor teknik direktörüyken 10 kişi kalan Trabzonspor'da genç oyuncu Ferdi'yi oyuna alıyordu Sadi Hoca. Sonrasında 2-2 berabere kalan Trabzonspor'da istifa etmek zorunda kalıyordu. Bugün yine aynı sorunu yaşamamak adına Muhammet'i 80. dakikada oyuna alıyordu.