NBA takımlarından Orlando Magic'de forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, ''Ben hiçbir zaman Milli Takım'a veda etmedim. Böyle bir şey olduğu zaman hiç çekinmeden söylerim'' dedi.
Türkoğlu, basketbol camiasında ''şut profesörü'' olarak tanınan Marvin Harvey ile kendi adını taşıyan basketbol kamplarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Burada konuşan Türkoğlu, iyi bir ekip kurduklarını, kampları daha sık yapmayı planladıklarını belirterek, amacının ''tecrübelerini gençlerle paylaşarak Avrupa ve NBA çapında oyuncu yetiştirmek'' olduğunu söyledi.
''Hido Talent Camp''ının 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirileceğini ifade eden Türkoğlu, ''Marvin Harvey, WNBA'in en iyi şut hocalarından bir tanesidir. 3 gün boyunca çocukları basketbolda en iyi duruma getireceğiz diye bir şey yok, ama tecrübelerimi en iyi şekilde paylaşıp, onlara faydalı olmayı planlıyoruz. İleride kariyerlerini kulüp takımımızda sürdürme şansı verip, onlara doğru yolu göstermek istiyoruz. Bu süreçle ilgili olumlu dönüşler oldu. Ben de bu kamplara sadece ismimi vermiyorum. Çok keyif aldığım için buradayım. Kampları Türkiye çapında da yapmayı düşünüyoruz.'' dedi.
reklam

"BEN HİÇBİR ZAMAN MİLLİ TAKIM'A VEDA ETMEDİM"
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Hidayet Türkoğlu, A Milli Takım'ın 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Eleme Grubu maçları kadrosunda olmaması ile ilgili bir soru üzerine ''Ben hiçbir zaman Milli Takım'a veda etmedim. Böyle bir şey olduğu zaman hiç çekinmeden söylerim. Bu bir süreçtir. Bu yaz, gençlere biraz daha süre verilmesi açısından, tecrübe kazanmaları açısından böyle bir karar verdim. Milli Takım'ın kaptanı olarak genç arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz, oynasak da oynamasak da... Onlar biraz daha tecrübelenip, çok daha güçlü bir ekip olup bize yakışan bir şekilde mücadele edeceklerdir. Onların iyi bir yaz geçireceğine şüphem yok.'' ifadelerini kullandı.
Hidayet Türkoğlu, mevcut takımı Orlando Magic ile 2 yıllık kontratının bulunduğunu hatırlatarak, ''Orlanda Magic'de de bir süreç yaşanıyor. Yeni bir menajer geldi, yeni bir antrenör de gelecektir. Orlando Magic ile görüşmelerim devam ediyor. Orlando Magic'de mutluyum ve 2 senemi orada bitirmek istiyorum. Ancak bu tip şeyler her zaman bizim dışımızda gelişmiştir'' diye konuştu.