Ben de bu süreçte sahalara olabildiğince çabuk dönebilmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Acele etmeyeceğim. Şu anda önemli olan bacağımın en iyi şekilde iyileşmesi. Tamamen iyileşmesi için bekleyeceğim. Şu anda sadece rehabilitasyon yapabiliyorum. Aktif kalmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.


Bu sezon takım olarak talihsiz sakatlıklar yaşadıklarını belirten El-Amin, “Sezon başında kimse sakatlıları düşünerek hazırlık yapmıyor. Bizim takımımız için de büyük beklentiler vardı. Takım bütün gücüyle çalışıyor. Bu sezon ligde kalmayı başaracağımızı düşünüyorum. Sadece 1 galibiyetimiz var, ama işleri tersine çevirebilecek bir takıma sahibiz. Bu sezonun kalan bölümü için hedefimizin ligde kalmak olduğunu söyleyebilirim” dedi.

"Oyun kurucu pozisyonunda şanssızlık yaşadık" 


Özellikle de oyun kurucu pozisyonunda kendisiyle birlikte Tutku Açık gibi önemli isimlerin yaşadığı sakatlıkların takımı nasıl etkilediği sorusuna yıldız basketbolcu, "Şimdi takıma yeni bir oyun kurucu geliyor. Paul Stoll… Takımımıza önemli katkı vermesini bekliyorum. Ne kadar etkili olabileceğini izleyip göreceğiz. Ligde maç kazanmak kolay değil. Ama onunla birlikte galibiyetler alabileceğimizi düşünüyorum” yorumunu yaptı.

Beko Basketbol Ligi’nde bu sezon çok güçlü takımların yer aldığını ifade eden tecrübeli isim, “Çok çekişmeli bir sezon yaşanıyor. Güçlü takımlar var. Zirvede yer almasını beklediğiniz takımlar şu anda lider değil. Bu da ligin ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor. Hiçbir takım için maçlar kolay geçmiyor. Kazanabilmeniz için gerçekten iyi oynamanız gerekiyor. Bu da Beko Basketbol Ligi’nin kalitesi açısından çok önemli. Daha önce de bu ligde mücadele ettim. Her geçen sene ligin kalitesinin arttığını görüyorum. Bu da çok mutluluk verici bir durum” ifadelerini kullandı.

"Trabzon'daki yaşamım mutlu"

Trabzon’daki hayatından da bahseden yıldız oyuncu, “Trabzon’da birçok alışveriş merkezi var. Genelde boş zamanlarımı bu şekilde değerlendiriyorum. Karadeniz kıyısında çok fazla zaman geçiriyoruz. Orada geçirdiğim sürenin keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Takım arkadaşlarım çok iyi insanlar. Birlikte ollmaktan  büyük keyif alıyoruz. Bazen birbirimize gidip yemek pişiriyoruz ya da cafelere gidiyoruz. İyi bir takım olmanın yolu da takım arkadaşlarının birlikte zaman geçirmesinden geçiyor. Bütün Türk yemeklerini seviyorum, ama Adana Kebabı daha çok seviyorum” dedi.